Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nde görev yapan sağlık çalışanları, Haziran ayından bu yana ek ödemelerin yapılmadığını belirterek, "Bu savaşı kazanmamız için çağrımıza ve çığlığımıza ses verin" çağrısında bulundu.

İstanbul'da bulunan Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nde görev yapan sağlık çalışanları, Haziran ayından bu yana ek ödemelerinin yapılmadığını belirterek, eylem yaptı. Sağlık çalışanları, "Bizler tükendik, bizler ölmeden hastalara daha iyi hizmet etmemiz, bu savaşı kazanmamız için çağrımıza ve çığlığımıza ses verin" çağrısında bulundu. Hastanenin önünde bir araya gelen sağlık çalışanları hastane önünde dakikalarca süren alkış eylemi gerçekleştirdi. Sağlık çalışanları, talepleri karşılanana kadar her Pazartesi günü saat 12.30'da eylem yapma kararı aldıklarını da aktardı.

"ÖZLÜK HAKLARI GASP EDİLİYOR, EMEKLERİN KARŞILIĞI VERİLMİYOR"

Sağlık çalışanlarının dayanacak gücünün kalmadığının vurgulandığı açıklamada, şu ifadeler yer verildi: "Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de Mart ayında baş gösteren Covid-19 pandemisi nedeniyle sağlık çalışanları olarak çocuklarımızdan, ailelerimizden ayrı kalarak 24 saat nöbet esasına göre tarifi mümkün olmayan zorluklar ile çalıştık, bu uğurda öldük, ölmeye de devam ediyoruz. Pandemi sürecinin yıkıcılığı tüm toplum üzerinde devam ederken, sağlık çalışanlarının dayanarak gücü kalmadı. Pandemi enkazının altında kalan sağlık çalışanları, kurtarılacağı umudu ile beklerken, yöneticiler yeni enkazlar üzerimize almaktadır, bizler tükendik! Ülkemizde ikinci dalga yaşanırken, bu savaşta sağlık çalışanları olarak tek başımıza kaldık, Kalabalıklar önlenmiyor, salgınla sağlık çalışanı baş başa bırakılıyor, lafa gelince büyük savaş verdiği söylenen sağlık çalışanları, söz konusu özlük hakları olunca üç maymunla karşılaşıyor, Halkımızın sağlığı için tanla başla büyük savaş veren sağlık çalışanlarının ruh hali önemsenmiyor, özlük hakları gasp ediliyor ve emeklerinin karşılığı verilmiyor. Bizler tükeniyoruz, tükendik."

"TALEPLERİMİZE BASKIYLA YANIT VERİLDİ"

Taleplerine yanıt verilmediğini, aksine haklarını aradıkları için baskıya maruz kaldıklarını ifade eden sağlık çalışanları şöyle devam etti: "Yöneticilerin sağlık çalışanlarını muhatap almadan süreci başarı ile yönetmeleri olası değildir, baskı, dayatma ile değil; tüm sağlık çalışanları ile aynı safta dayanışma ile bu süreç yönetilebilir. Gelinen noktada Çam ve Sakura Şehir Hastanesi sağlık çalışanları olarak her türlü çağrıya rağmen yetkili sendikadan destek alınamaması üzerine mesaimizi aksatmadan ve hasta mağduriyetine sebep olmadan 5-6 Ekim 2020 tarihlerindeki 'Geçinemiyoruz, tükendik' haykırışımıza somut hiçbir cevap verilmedi. Aksine kısıtlı hekim savımız olmasına rağmen üzerimizdeki iş yükü artırılmakla beraber ciddi mobbing ve baskılara maruz bırakıldık."

"GÜVENLİ ÇALIŞMA ORTAMI SAĞLAYIN"

Çam ve Sakura Şehir Hastanesi sağlık çalışanları, taleplerini şöyle sıraladı: "*Randevu sistemini esnetin, güvenli çalışma ortamı sağlayın *Pandemi yönetiminde bizleri de söz sahibi yapın, *Sağlıkla şiddete son verin, *Sırf bu hastanede olduğumuz için oluşan ekonomik kayıplarımızı telafi edin, *Performans ödemelerimiz için hastanemizin kâr etmesini beklemeyin, *Sabit ödemelerimizi hastane bütçesinden merkezi bütçeye aktarın."