Sakarya'da Yu Group Gayrimenkul Yatırım, Turkmall Gayrimenkul Yatırım ve Serdivan Belediyesi iş birliğiyle yürütülen Cadde 54 AVM Projesi'nde çalışan ve Şubat ayından ücretleri ödenmeden işten çıkarılan işçiler, haklarını almak için 136 gündür direniyor.

Sakarya'da Yu Group Gayrimenkul Yatırım, Turkmall Gayrimenkul Yatırım ve Serdivan Belediyesi iş birliğiyle yürütülen Cadde 54 AVM Projesi'nde, Deniz Mimarlık bünyesinde çalışan işçiler Şubat ayında ücretleri ödenmeden işten çıkarıldı. 6 aydır haklarını alamadıklarını belirten işçiler, haklarını alana dek eylemlerini sürdüreceklerini belirtti.

EYLEM İSTANBUL'A TAŞINDI

Haftalardır eylemlerini Sakarya'da sürdüren ve salgın nedeniyle bir süre ara veren işçiler, eylemlerini bu defa İstanbul'a taşıdı. 136 gündür eylem yapan işçiler, Üsküdar Kısıklı Mahallesi'nde bulunan Yu Group Genel Müdürlüğü önünde eylemlerine devam ediyor.

"İKİ DEFA GÖZALTINA ALINDIK"

6 aydır ücretlerini alamayan ve bu nedenle eylem yaptıklarını belirten işçiler, bu süreçte iki defa gözaltına alındıklarını da aktardı. İşçiler haklarını alana dek mücadeleyi sürdüreceklerini vurguladı. İşçilere, İşçi Temsilcileri Konseyi (İTK) ve Emeğin Gücü ile birlikte Zeytinburnu Belediyesi önünde 788 gündür direnen Kenan Güngördü de destek verdi.