4 mevsim uygulanabilir olmasıyla, kişiye işlem esnasında acı veya ağrı hissi yaşatmamasıyla, özel başlığı sayesinde daha kısa süre içerisinde daha geniş alana müdahale etmesiyle, her ten rengi ve kıl yapısı için etkin olmasıyla hem yüz hem de tüm vücut bölgelerine uygulama yapılma imkanı sunmasıyla ve işlem sonrasında tahriş veya kızarıklık ile kabuklanmaya neden olmamasıyla buz lazer epilasyon, bir diğer adıyla Soprano buz lazer uygulamaları günümüzde sıklıkla tercih edilmektedir. Buz serinliğinin ciltte hissedilmesiyle acısız işlem sunan ve bu sayede istenmeyen tüylerinden kurtulmak isteyen kişilerin gönlünde that kuran buz lazer epilasyona dair merak edilen tüm soruları Quartz Klinik Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Leyla Arvas’a sorduk.

res1

Buz lazer epilasyon nasıl uygulanır?

Buz lazer epilasyon uygulaması, günümüzde sıklıkla kullanılan, en yeni teknolojiye sahip, en hızlı ve en acısız epilasyon deneyimini sunmaktadır. Birçok lazer yöntemine ait ayrı ayrı özelliklerin çok daha ileriye taşınmış haliyle tek bir cihazda bulunduğunu söylemek mümkündür. Bu sayede klasik lazer uygulamalarında sağlanan sonuçlar çok daha hızlı ve çok daha etkin bir şekilde sağlanmaktadır. Buz lazer epilasyon uygulaması esnasında etkili bir şekilde çalışan ısıtma yöntemiyle çevre dokulara zarar verilmeden ilgili kıl kökleri baştan uca tahrip edilir. Isıtma yönteminin kademeli bir şekilde çalışması ve aynı zamanda soğutucu özel başlığı ile cilt yüzeyinde soğukluk yaratılması sayesinde hem acısız hem de tahriş ve yanık riski bulunmayan bir epilasyon deneyimi sunulmuş olmaktadır.

Soprano buz lazer epilasyon öncesi kişinin dikkat etmesi gerekenler nelerdir?

●       Buz lazer epilasyon uygulamasının öncesinde ilgili bölgede tahrişe ve hassasiyete neden olabileceğinden ötürü peeling ve kese gibi cilt soyucu işlemlerden uzak durulmalıdır.

●       İşlem esnasında uygulama bölgesinde herhangi bir krem veya kozmetik ürün bulunmaması gerekir.

●       Buz lazer epilasyonunun ilk seansından itibaren ağda ve iple almak gibi kılları kökünden alan yöntemlerden uzak durulmalı, seans aralarında çıkan tüyler yalnızca jilet ve tüy dökücü krem gibi kıl köküne müdahale etmeyen yüzeysel yöntemler kullanılmalıdır. Aksi halde ağda ve ip uygulamaları esnasında kıl kökleri de beraberinde alınacağı için, buz lazer epilasyon seansında kıl köklerine etkisi olmayacak ve bu nedenle de lazer uygulaması etkisini yitirecektir.

Soprano buz lazer epilasyon kaç seans yapılmalıdır?

Buz lazer epilasyon uygulamalarından istenilen kalıcı sonucun alınabilmesi için yaklaşık olarak 8-9 seans yaptırılması gerekirken, belirtilen bu seans sayısı kişinin kıl durumuna, yoğunluğuna, rengine, daha önceden lazer epilasyon yaptırılıp yaptırılmadığına ve uygulama bölgesi ile ten rengine göre değişkenlik göstermektedir. Tüm bu önemli faktörlerin yanı sıra kişinin sorumluluğunda bulunan düzenli seans aralıklarına ve seans aralarındaki tüy alma şartlarına uyulup uyulmadığına göre de buz lazer epilasyon uygulamasının seans sayısı ve sonuçları değişmektedir.

Buz lazer epilasyon uygulaması kimlere yapılmaz?

●       Hamile ve emzirme sürecinde olan kişilere, tüm diğer lazer uygulamaları ile estetik uygulamalarında olduğu gibi Soprano buz lazer epilasyonun yapılması da uygun olmamaktadır.

●       Hormonal sorunları veya çeşitli ilaçların kullanımı nedeniyle aşırı tüylenme sorunu bulunan kişilerin iyice muayene edilip ilgili tetkiklerin doktor tarafından değerlendirilmesinin ardından buz lazer epilasyona alınması ve eğer gerekiyorsa epilasyon uygulamasından önce ilgili sorunlar için kişinin tedavi olması gerekmektedir.

●       18 yaşını henüz doldurmamış, dolayısıyla hormonal ve fiziksel gelişimini tamamlamamış kişilere bu süreçler tamamlanmadan buz lazer epilasyon uygulamasının yapılması doğru değildir ve istenen sonucu vermeyecektir.

Buz lazer epilasyon uygulaması yüz bölgesine yapılır mı?

Soprano buz lazer epilasyonu diğer lazer epilasyon uygulamalarından ayıran en temel farklardan biri de yüz bölgesine uygulama yapılması ve etkin sonuçlar sağlamasıdır. Yüz bölgesindeki tüyler genellikle vücut bölgesinde bulunan tüylere göre daha açık renkli ve ince yapıda olduklarından dolayı, klasik lazer epilasyon yöntemlerinde istenilen sonuç alınamamakta ve çok uzun seans sayıları sonrasında kişinin morali de bozulmaktadır. Ancak Soprano buz lazer cihazının en açık renkli ve en ince tüylerde bile etkin sonuç sağlıyor olması, yüz bölgesi lazer uygulamaları için fark yaratmaktadır. Bunlara ek olarak, yüz bölgesi oldukça hassas ve tahriş olmaya meyilli bir cilt yapısına sahiptir. Bu nedenle klasik ağda ve iple tüy alma yöntemleri uygulama esnasında kişinin acı çekmesine neden olurken, aynı zamanda tahriş, kızarıklık ve sivilce gibi istenmeyen yan etkileri de beraberinde getirmektedirler. Soprano buz lazer epilasyon uygulamasında ise soğutucu başlığı sayesinde oldukça konforlu bir işlem sunulurken, kişi hiçbir yan etkisi olmadan istenmeyen tüylerinden kalıcı şekilde kurtulmuş olmaktadır. Buz lazer epilasyon uygulamasının yüz bölgesine yapılması ile ilgili olarak bilinmesi gereken nokta ise tüylerin daha ince ve açık renkli olmaları nedeniyle, seans sayılarının vücut bölgesi ile kıyaslandığında daha uzun olabileceği ve seans aralarında kişinin tüyleri kökünden alan ağda ve ip gibi yöntemler kullanamayacağıdır.

res2

Buz lazer epilasyonun etkisi nelere göre değişkenlik göstermektedir?

●       Öncelikle uygulamanın yapıldığı kliniğin ve cihazın kalitesi ile uygulamayı yapan uzmanın tecrübesi oldukça önemlidir.

●       Kişinin hormonal bir problemi varsa bu durumun kişi özelinde konuşulması ve ayrı bir seans planlamasının yapılması gerekmektedir. Hormonal bir sorunu olmayan kişilerde etkili seans sayısı ortalama olarak belliyken, herhangi bir hastalık ya da ilaç kullanımında seans sayısı ve uygulamanın etkinliği değişken olabilmektedir.

●       Kişinin düzenli seans aralıklarına uyuyor olması ve seans aralarında çıkan kılları kökünden alacak ağda ve ip gibi yöntemlerden uzak duruyor olması gerekmektedir.

●       Tüm bunlara dikkat edildiği takdirde, 18 yaşını doldurmuş, herhangi bir hormonal sorunu bulunmayan, her kıl tipi ve rengi ile her cilt rengine sahip kişilerde buz lazer epilasyon etkin bir sonuç vermektedir.

Buz lazer epilasyon işlemi hangi mevsimde yapılır?

Buz lazer epilasyon koyu ten rengine sahip ve bronzlaşmış kişiler için bile rahatlıkla uygulanabildiğinden ve sağladığı sonuçların etkisi açısından bir fark yaratmadığından dolayı yaz ayları dahil olmak üzere 4 mevsim yapılabilmektedir.

Buz lazer epilasyon uygulaması için klinik seçilirken nelere dikkat edilmelidir?

Buz lazer epilasyonun etkinliğinin sağlanabilmesi için kliniğin ve kullanılan cihazların kalitesi oldukça önemlidir. Ayrıca işlemi yapacak olan uzmanın ilgili sertifika ve lisanslara sahip olmuş olması ve kişi özelinde yapılan muayenede doğru tespitlerde bulunacak şekilde tecrübe sahibi olması gerekmektedir.

Buz lazer epilasyonun fiyatı nedir?

Buz lazer epilasyon uygulamasının fiyatı yapılacak olan bölgeye, kıl yoğunluğuna, seans sayısına ve kliniğin donanımı ile kalitesine göre değişkenlik göstermektedir. Örneğin, kişi daha önceden lazer epilasyon yaptırdıysa ve kıl köklerinin bir kısmında kalıcı tahribat gerçeklemesiyle bölgesel kıllanması azaldıysa, buz lazer epilasyon uygulamasının fiyatı bu kişiye özel olarak verilmektedir. Ayrıca Sağlık Bakanlığı onaylı merkezlerin haber ve internet sitelerinde fiyat belirtmeleri yasal değildir. Bu nedenle buz lazer uygulaması yaptırarak hem vücut hem de yüz bölgesindeki istenmeyen tüylerinden kurtulmak isteyen hastalarımız Quartz Klinik 0212 241 46 24 numaralı hattımızdan bize ulaşarak randevu ve bilgi alabilirler.

Op. Dr. Leyla Arvas

Web Site: https://www.drleylaarvas.com

Facebook  :@drleylaarvas

Instagram :@drleylaarvas

YouTube: LeylaArvas