Haber: Sabri Kırdar

Antalya’nın Finike ilçesinde taş ve mermer ocaklarına karşı doğa mücadelesi yürüten ve beş yıl önce Kızılcık yaylasındaki evlerinde öldürülen yaşam savunucuları Ali Ulvi Büyüknohutçu ve Aysin Büyüknohutçu 7-8 Mayıs’ta bir dizi etkinlikle anılacak.

Ali Ulvi Büyüknohutçu ve Aysin Büyüknohutçu’nun dostları tarafından gerçekleştirilecek etkinlikler kapsamında mezarları başında ve hayatlarını kaybettikleri yerde bir anma etkinliği gerçekleştirilecek, adlarının verildiği parkta anılarına fidan dikilecek ve çeşitli atölye etkinlikleri yapılacak.

“DOSYAYI ANAYASA MAHKEMESİ’NE TAŞIYACAĞIZ”

Geçtiğimiz günlerde bir açıklama yapan Büyüknohutçu çiftinin kızları Emine Büyüknohutçu, şu ifadeleri kullandı:

“Finike Cumhuriyet Savcılığı’na soruşturmanın derinleştirmesi için bulunduğumuz ihbara rağmen, Savcılık yeni delil toplamayarak azmettiriciler yönünden ‘kovuşturmaya yer olmadığına’ karar verdi. 8 Nisan’da bize tebliğ edilen karara itiraz ettik ancak 18 Nisan 2022 tarihinde itirazımız reddedildiği bize tebliğ edildi. Maalesef azmettiriciler yönünden yeni soruşturma yapılmadı ve dosya tamamen kapatılmış oldu. Üstelik bu, mahkemenin suç duyurusu kararına rağmen yapıldı. Cinayetlerin üstü baştan beri eksik soruşturmayla örtüldüğü gibi suç ihbarımız da sonuçsuz kalmıştır. Bu nedenle, adil yargılanma hakkının ihlal edildiği gerekçesiyle, dosyayı Anayasa Mahkemesi’ne taşıyacağız.”

Azmettiricilerin açığa çıkarılması talebiyle change.org’da da imza kampanyası başlatılmıştı.

anma (2)anma (1)