Türkiye’yi derinden sarsan deprem felaketinin yaralarını sarmak amacıyla sürdürülen yardım kampanyalarına 7’den 70'e her yaştan insan büyük destek veriyor. Deprem sonrasında Büyükçekmece Belediyesi’nce Hatay ili için başlatılan yardım kampanyası da çığ gibi büyüyor.

Büyükçekmece ilçesinin farklı mahallerinde oluşturulan 6 noktadaki Deprem Yardım Kabul Merkezi’ne vatandaşlar tarafından getirilen yardımlar belediye yetkililerine teslim ediliyor. Belediye ekipleri ve gönüllü vatandaşların el birliğiyle sürdürdüğü kampanya kapsamında toplanan malzemeler özenle tasnif ediliyor. Deprem bölgesinden gelen talepler doğrultusunda; battaniye, kışlık giysi, bot, çocuk bezi, biberon, bebek maması, kuru gıda, ısıtıcı, uyku tulumu, tıbbi sarf malzemesi, el feneri, pil ve hijyen malzemelerinden oluşan yardımlar, yine belediye ekipleri ve vatandaşların katkılarıyla paketlenerek TIR’lara yükleniyor. Deprem bölgesine şu ana kadar 7 TIR dolusu malzeme gönderildi.

Büyükçekmece Belediyesi, bölgedeki sanayici ve iş insanlarından da destek talebinde bulundu. Yardım Malzeme Toplama Komitesi tarafından makbuz karşılığında teslim alınan yardım malzemeleri en kısa zamanda tasnif edilerek bölgeye gönderiliyor.

Türkiye’de meydana gelen doğal afetler sonrası felaket bölgelerine ivedilikle hareket eden Büyükçekmece Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi (BAKUT) deprem bölgesine de ulaşan ilk arama kurtarma ekipleri arasında yer aldı. Büyükçekmece Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi (BAKUT), 3 arama kurtarma aracı,1 ambulans ve 15 deneyimli arama kurtarma ekibi ile deprem bölgesine hareket etti. Arama kurtarma ekiplerine, Fen İşleri Müdürlüğü ve İmar ve Şehir Müdürlüğü teknik ekibi de dahil oldu. AFAD ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile koordineli olarak çalışmalarını yürüten BAKUT, Hatay ilinde çok sayıda vatandaşımızın enkaz altında çıkartılmasını sağladı.