Büyükada'da kedilerin koronavirüsü olarak da adlandırılan 'Feline Enfeksiyoz Peritonit' (FIP) hastalığı nedeniyle yaklaşık 700 kedinin 4 ay gibi bir kısa sürede yaşamını yitirdiği öğrenilirken, hayvanseverler ağır hasta kedilere bakmak için karantina odaları oluşturdu. Tedavisi olmayan FIP hastalığına yakalanan kedilere kullanılmayan evlerde bakıldığı anlatıldı.

HAYVANSEVERLER: ÇARESİZİZ

NTV'de yer alan habere göre Büyükada Hayvan Kurtarma Gönüllüsü Neslihan Sipahioğlu, belli dönemlerde sokaklardan ölen kedileri söyledi. Sipahioğlu 8 kedisini FIP nedeniyle kaybettiğini belirterek, "Bahçede 50 kedim var, sorumlu olduğum bölgede 210 kedim vardı, 210 kediden şu an 50'ye düştük. O kadar çaresiziz ki" diye konuştu.

Büyükada'da 2013 yılından beri ölen kedilerin istatistiğini tuttuğunu belirten Büyükada Hayvan Kurtarma Gönüllüsü Metin Türkmenoğlu ise ocak ayından mayıs ayına kadar yaklaşık 700 kedinin yaşamını yitirdiğini anlatarak, 10 kedinin 7'sin FIP yüzünden öldüğünü dile getirdi.

FIP'İN TEDAVİSİ YOK

FIP hastalığı hakkında bilgi veren Veteriner Celal Karabulut da, FIP'in koronavirüs ailesinden bir hastalık olduğuna dikkat çekti ve tedavisinin olmadığını, ölümle sonuçlanma olasılığının yüzde 100 olduğunu hatırlattı. Karabulut "Adalar'da toplu beslenmeden kaynaklı hastalık yayılmış olabilir, tuvalet alanları da ortak olduğu için hastalığın yayılma oranı yüksek olabilir" şeklinde konuştu.