İstanbul'da Buse Güler adlı kadını ağır yaralayan Cemal Albayrak’ın, "tasarlayarak öldürmeye teşebbüs" suçundan 13 yıldan 20 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

"KİŞİNİN YAŞAMINI TEHLİKEYE SOKACAK" NİTELİKTE

Buse Güler’i Sultangazi’de 21 Mart 2020 tarihinde 4 kurşunla ağır yaralayan Cemal Albayrak’ın ‘tasarlayarak öldürmeye teşebbüs’ suçundan yargılandığı davaya, İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün devam edildi. ANKA Haber Ajansı’ndan Gaye Şeyma Can’ın haberine göre; Duruşmaya, Buse Güler, ailesi ve taraf avukatları katıldı. Tutuklu sanık Cemal Albayrak da salonda hazır bulundu. Duruşmada, Adli Tıp Kurumu’ndan gelen rapor mahkemeye sunuldu. Raporda, Buse Güler’in yaralanma düzeyinin, “kişinin yaşamını tehlikeye sokacak” nitelikte olduğu belirtildi. 

13 YILDAN 20 YILA KADAR HAPİS CEZASI İSTENDİ

Duruşma savcısı, esasa ilişkin mütalaasında; Albayrak’ın, “tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs” suçundan 13 yıldan 20 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmasını talep etti. Tutuklu sanık Cemal Albayrak’ın mütalaaya karşı beyanda bulunmak üzere süre istemesi üzerine mahkemeye heyeti duruşmayı erteledi. 

BUSE GÜLER DURUŞMA SALONUNDA BAYGINLIK GEÇİRDİ

Duruşma sonrası baygınlık geçiren Buse Güler, adliyede bulunan sağlık ünitesine kaldırıldı. Daha sonra sağlık ekipleri ve yakınları tarafından sakinleştirilen Güler, adliye önünde açıklama yaptı.

"YÜZDE 60 ENGELLİ KALDIM"

Buse Güler, “Yüzde 60 engelli kaldım. 23 yaşındayım, psikolojik olarak ruhen ve bedenen hiç iyi değilim. Kısa bir zaman sonra omurga kemiğimden riskli bir ameliyata gireceğim, tümüyle felç kalma ihtimalim var. Onun dışında fıtık ameliyatlarım, bağırsak ameliyatlarım devam ediyor. Tek söyleyeceğim, bana bu mucizeyi yaratan Allah’ım elbet hakkından gelecek. Zaten mütalaa okundu, ‘kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan yargılanıyor. Hak yerini bulacak, adalete inanıyorum" dedi.

"BENİM BEDENİM ÖLDÜ YENİDEN DİRİLDİ"

Adaletten beklentisinin ağır cezalar verilmesi olduğunu söyleyen Güler, “Gerçekten o kadar ağır cezalar verilsin ki bugün ben, yarın Ayşe, yarın Zeynep, yarın Tuğçe.... Yani kadınlara cinayetler durmuyor, artık yıldırıcı cezalar gelsin lütfen. Gelsin ki kimsenin annesinin, babasının canı yanmasın. Bu canileri artık durdursunlar. Tek temennim o. Artık aileler iyi yetiştirsin çocuklarını, poh pohlamasınlar, kahraman gibi yayınlamasınlar. Ben eğer ayakta duruyorsam tek bir söz verdim, son nefesime kadar davamın arkasındayım. Çünkü bir kol kırılması değil bu, benim bedenim öldü, yeniden dirildi” diye konuştu.