Bursa'da Atılım Tekstil'de çalışan sendikalı işçiler işten çıkarıldı. Arkadaşlarına destek olmak için fabrika önünde eylem yapan 17 kişinin de işten atıldığı öğrenildi.

Bursa Kestel'de faaliyet yürüten Atılım Desen tekstil fabrikasında bazı işçilerin sendikal örgütlenme içine girmesinin ardından dün işten çıkarmalar yaşandı. Dün sabah gündüz vardiyası başlangıcında bir işçinin "fabrika müşteri bilgilerinin fotoğrafını çektiği" iddiasıyla içeri alınmayarak çıkışının verilmesi üzerine, arkadaşlarının sendikal faaliyet nedeniyle işten atıldığını söyleyen 17 işçi dışarı çıkarak fabrika önünde eylem düzenledi.

TOPLU SÖZLEŞME YAPILANA KADAR MÜCADELEYE DEVAM

Sol'da yer alan habere göre Teksif Sendikası Bursa Şube Başkanı Nihat Şeker'in de fabrika önüne gelmesinin ardından yapılan açıklamada konuşan işçiler yürüttükleri sendikal faaliyet nedeniyle arkadaşlarının işten çıkarıldığını söylediler.  Sendikal örgütlenmenin anayasal hakları olduğunu vurgulayan Nihat Şeker de "bir insanın sırf bir fotoğraf çekti diye işten atılamayacağını" söyleyerek işyerinde toplu sözleşme yapana kadar mücadelelerini sürdüreceklerini belirtti.

ARKADAŞLARINA DESTEK İÇİN EYLEM YAPAN 17 İŞÇİ DE ÇIKARILDI

Dışarıda protestosunu sürdüren işçilere içeri girip çalışmaya devam etmeleri çağrısında bulunan fabrika yönetimininse sabah işten çıkarılan arkadaşlarına destek olmak amacıyla içeri girmeyen 17 işçiyi işten çıkardığı ve fabrikanın bayram tatili dönüşüne kadar üretime ara verdiği öğrenildi.