Bursa'nın Orhangazi ilçesinde infaz koruma memurlarını taşıyan otobüste bir patlama meydana geldi. 

Bursa-Mudanya Yolu Yeni Karaman Mahallesi mevkisinde otobüsün geçişi sırasında yaşanan patlamada 1 infaz koruma memuru hayatını kaybetti, 8 infaz koruma memuru ise yaralandı.

Patlama nedeniyle bölgeye çok sayıda ekip yönlendirilirken, çevrede geniş güvenlik önlemi alındı.

VALİ CANBOLAT'TAN İLK AÇIKLAMA

Bursa Valisi Yakup Canbolat, olaya ilişkin yaptığı ilk açıklamada, ilk bulguların uzaktan kumandalı bir bombanın patladığı yönünde olduğunu belirterek "Ağaç dibine bırakılan bir bomba infilak etti. Terör saldırısı olmasından şüpheleniliyor. Otobüste 30'a yakın kişi vardı, 1 kişi öldü, 9 yaralandı" dedi.

SOYLU: "FAİLLERİN YAKALANMASI İÇİN ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da olayla ilgili Twitter hesabından, şu açıklamayı yaptı:

"Bursa-Mudanya yolunda infaz koruma memurlarının geçişi esnasında bir EYP'nin uzaktan kumandayla patlatılması sonucu 1 infaz koruma memurumuz Şehit oldu. Faillerin yakalanması için çalışmalar sürüyor. Şehidimize Allah’tan rahmet, yaralı personelimize acil şifalar diliyorum."

ADALET BAKANI BOZDAĞ’DAN DA AÇIKLAMA

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da, saldırıya ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı:

“Bursa’da İnfaz Koruma Memurlarının servis aracının geçişi sırasında meydana gelen patlama sonucu infaz koruma memurumuz Cengiz Yiğit şehit olmuş, bazı memurlarımız da yaralanmıştır. Şehidimize Allah’tan rahmet; ailesine başsağlığı ve sabır, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. İlk verilere göre uzaktan kumandalı bir EYP’nin patlatıldığı değerlendirilmektedir. Güvenlik güçlerimiz ve ilgili birimlerimiz gerekli tahkikatları sürdürmektedir. Bu alçak pusuyu kuran hain katiller en kısa sürede yakalanacaktır.”

bursa1-1bursa-12