Bursa'nın merkez Osmangazi ilçesinde bulunan Torunlar A.Ş.'ye ait Zafer Plaza isimli AVM'nin güney kısmındaki bir mağazada çıkan yangın sonucu tavan çöktü.

İhbar üzerine olay yerine çok sayıda ekip sevk edildi. Polis, itfaiye ve AFAD ekipleri, kısa sürede olay yerine ulaşarak çalışma başlattı.

İçerideki kişiler tahliye edilerek, AVM girişlere kapatıldı.

Olayda ölen ya da yaralanan olmadığı açıklandı.

BURSA VALİSİ'NDEN AÇIKLAMA

Bursa Valisi Yakup Canbolat, çökmenin AVM'nin ikinci katındaki bir mağazanın asma katında meydana geldiğini söyledi.

Bölgede gerekli çalışmaların devam ettiğini belirten Canbolat, "İlk belirlemelere göre enkaz altında kalan kimsenin olmadığını düşünüyoruz. AFAD ve itfaiye ekipleri bölgede. Her ihtimali değerlendiriyoruz. Enkaz kaldırma çalışmaları tedbirli bir şekilde sürüyor. Bölgede gerekli önlemler alındı. Şu an için can kaybı veya yaralı söz konusu değil" diye konuştu. 

AVM YÖNETİMİ: "İÇERİYİ TOPLAYIP, TEKRAR AÇACAĞIZ"

Tavanı çöken Zafer Plaza'nın Teknik Müdürü Hasan Kılıç, şu açıklamayı yaptı:

"Bugün öğle saatlerinde alışveriş merkezimizde bir mağazanın alçıpan tavanında çökme meydana geldi. İtfaiye ve AFAD ekipleri hızlı bir şekilde bölgeye geldiler. İncelemelerde herhangi bir can kaybı, yaralanma meydana gelmediğini tespit ettiler. Hızlı bir şekilde AVM'yi boşalttık, herhangi bir şey olabilir diye, itfaiye ve AFAD ekiplerinin yönlendirmesi ile… Şimdi incelemeler devam ediyor. İçerisi toparlandıktan sonra tekrar AVM'yi açmayı planlıyoruz."

Çökmenin yıkımı devam eden binayla ilgisi olup olmadığının sorulması üzerine Kılıç, “Dediğim gibi itfaiye ve AFAD içerde onlar açıklamayı daha doğru yapacaklardır. Ama alçıpan tavanda olduğu ilk görüşümüz o yönde değil" diye konuştu.