Bursa Valiliği Protokol Şube Müdürlüğü tarafından on yedi ilçe Kaymakamlığı ile tüm kamu kurum ve kuruluşlarına gönderilen çağrı genelgesinde; Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 21 Ocak Cumartesi günü yapacağı toplu açılış programına kamu çalışanlarının katılması istendi. Valiliğe tepki gösteren CHP Bursa İl Başkanı Turgut Özkan, ""Bu siyasetin yüz karası olan bir şey, bunu kim savunuyorsa oturalım beraber tartışalım. Halk vicdanında nasıl bunu savunacaklar bilemiyorum. Çok kısa bir süre kaldı. İktidara geldiğimiz zaman asla buna müsaade etmeyiz. Bunun hesabı sorulur, bu böyle kalmaz, devletin her kuruşunun hesabı sorulur. Zannetmesinler ki hep böyle lale devri olacak" dedi. 

1674160090067-4-a-163086-c-273-4-a-9-a-a-650-06790-eb-04331

Bursa Valiliği Protokol Şube Müdürlüğü’nün kamu kurumlarına gönderdiği genelgede şu ifadelere yer verildi:

“Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın 21 Ocak 2023 Cumartesi günü saat 13.00’de Gökdere Meydanında gerçekleştireceği ilimizde tamamlanan yatırımların toplu açılış törenine gerekli katılımın sağlanması hususunda; bilgi ve gereğini önemle rica ederim.”

"BUNUN HESABI SORULUR"

CHP Bursa İl Başkanı Turgut Özkan, Bursa Valiliğince yayınlanan genelgeyle Bursa il sınırları içinde görev yapan tüm memurların AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Bursa mitingine katılımının zorunlu tutulmasına tepki gösterdi.

Bu tür uygulamaların üçüncü dünya ülkelerine has olduğunun altını çizen Özkan, şöyle konuştu:

"Bu siyasetin yüz karası olan bir şey, bunu kim savunuyorsa oturalım beraber tartışalım. Halk vicdanında nasıl bunu savunacaklar bilemiyorum. Yani bakın tüm kamu kurum ve kuruluşlarına diyor, açılış törenine gerekli katılım sağlanması, yani emirdir normalde, üstünde Bursa Valiliği yazıyor. Yani Tapu Kadastrodaki memura bunu gönderiyorsunuz, mitinge gel diyorsunuz, yani bunun izah edilebilir bir yanı yok ki. Çok kısa bir süre kaldı. İktidara geldiğimiz zaman asla buna müsaade etmeyiz. Bunun hesabı sorulur, bu böyle kalmaz, devletin her kuruşunun hesabı sorulur. Zannetmesinler ki hep böyle lale devri olacak."