Eğitim Sen Bursa Şubesi sosyal medya hesabından yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

 “Eğitim Sen, Bursa Şubemizin okullarda gerçekleştireceği toplumsal cinsiyet eşitliği konulu resim yarışması, gerici çevrelerin ve yandaş sendikanın yoğun baskısı sonucu, valilik tarafından iptal edildi. Okullarımız birçok vakfın etkinliklerine açılıyorken, alınan bu kararı protesto ediyoruz” açıklamasında bulundu.

Resim yarışmasının iptali ile ilgili Valilik tarafından ilgili mercilere iletilen yazıda şöyle denildi;

“Eğitim Sen Bursa Şubesi tarafından “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” kapsamında ilimizde bulunan tüm resmi ve özel kurumlarda yapılması talep edilen Toplumsal Cinsiyet Eşitliği konulu resim yarışmasının iptali ile ilgili 03/12/2022 tarihli ve 64951554 sayılı Valilik Onayı ekte gönderilmiştir.”

“OLUR YAZISI BİZE ULAŞMADAN BİRİLERİNE SERVİS EDİLMİŞ”

Yapmak istedikleri etkinliğin daha olur yazısı kendilerine ulaşmadan bir kesim tarafından sosyal medyada paylaşıldığını söyleyen Eğitim Sen Bursa Şube Sekreteri Derviş Erdem, “Etkinliğin iptal edildiğine dair de bir tebligat gelmedi ama ne hikmetse bunu sosyal medyadan öğreniyoruz. Burada birileri hedef gösteriyor Valilikte uyguluyor. Biz bu yarışmayı yıllardır yapıyoruz ama bu sene iptal edildi. Sosyal medyada dönen paylaşımlarda komisyonda yer alan üç kişinin isimleri de açık şekilde belirtilerek resmen hedef gösterilmiştir. Etkinlikte şiddet kelimesini kullanmayalım dedik okullarda başka çağrışım yapmasın diye fakat yapacağımız etkinlik gerici odakları o kadar rahatsız etmiş ki sosyal medyada kampanya yaparak baskı oluşturup etkinliğin iptalini gerçekleştirmiş. Biz gereken mücadelemizi vermeye devam edeceğiz” dedi.