Atatürk Kent Ormanı’nda çıkan yangında 10 atın öldüğü tespit edilirken, ahırlarda çıkan yangının sebebine ilişkin soruşturmanın ise sürdüğü belirtildi.

Bursa Atatürk Kent Ormanı’nda ahırlarda çıkan ve yaklaşık 1 saat boyunca kontrol altına alınamayan yangında 10 at öldü. Bugün saat 04.00 sıralarında Nilüfer ilçesi Gümüştepe Mahallesi’nde bulunan Atatürk Kent Ormanı’ndaki ahırlarda yangın çıktı. Çıkış nedeni henüz belirlenemeyen yangın kısa sürede büyürken, ormanlık alandan alevler yükseldiğini gören yurttaşlar durumu itfaiyeye bildirdi. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ve polis ekibi sevk edildi. DHA'nın aktardığı habere göre alevlerin, Atatürk Kent Ormanı’nda bulunan ve içerisinde atların bulunduğu ahırdan yükseldiğini tespit eden ekipler, söndürme çalışması başlattı. İtfaiye ekipleri, alevlerin çevrede bulunan kümeslere ve ormanlık alana sıçramaması için yoğun çaba sarf etti.

AHIRLAR KÜLE DÖNDÜ

Yangın, itfaiye ekiplerinin yaklaşık 1 saat süren çalışması sonucu söndürülürken, yangın sonucu ahırlardaki 10 at öldü ve ahırlar tamamen küle döndü. İtfaiye ve polis ekipleri yangının çıkış sebebini belirlemek için inceleme başlattı. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü belirtildi.