Burhaniye'de mart ayında düşen yağışlar, meraları yeşillendirirken, arıcıları da sevindirdi.  Arıcılar, kovanlarda bakım işlemlerini de gerçekleştirdi.  Arıcı Ragıp Sarıcalı, "Bu sene inşallah hava yağmurlu gidiyor. Biz baldan ümitliyiz” dedi.

Arıcı Ramazan Salı da "Havalar iyi gitmedikten sonra balın olması mümkün değil. Yalnız şeker fiyatları çok yükseldi. Şeker 5 katına çıktı. Bal iki katına bile çıkamadı. Biz iki kat fiyat istediğimiz bal çok fiyatlı deniyor. Bizim temel giderimiz şeker" diye konuştu.

"HAVA YAĞIŞLI OLUNCA ARILARDAN ÜMİTLENİYORUZ"

Arıcı Ragıp Sarıcalı şunları söyledi:

"Şu an havalar yağışlı gidiyor. Yağışlı gidince de biz arılardan ümitleniyoruz. Bizim bal para yaptığı zaman biz de seviniyoruz. Biz Arı Yetiştiricileri Birliği üyesiyiz, Havran Birliği’ne kayıtlıyız. Birlik balları alsa bizim için çok iyi olacak.  Biz balları karaborsacılara veriyoruz. Bizden 3 liraya alıyor, satıyor 5 liraya. Bunları birlik alsa da birlik değerlendirse biz de üzülmeyiz. Birlik de para kazanır. Bizim bal değerini bulur. Birlik demek bir marka demek. Marka olduğu zaman bütün vatandaş da güvenerek balını yiyebilir. Bu sene inşallah hava yağmurlu gidiyor. Biz baldan ümitliyiz. Bütün arıcılarımıza başarılar dilerim."

"BAL YETERLİ DEĞERİ BULAMIYOR"

Ramazan Salı ise şöyle konuştu:

"Bahar gelince arılar canlandı. Arılar çiçeği buldu ve başladı yavru atmaya. Bu gidişle iyi gibi. Nisan yağmurları da güzel düşerse çok daha iyi olacak. Havalar iyi gitmedikten sonra balın olması mümkün değil. Yalnız şeker fiyatları çok yükseldi. Şeker 5 katına çıktı. Bal iki katına bile çıkamadı. Biz iki kat fiyat istediğimiz bal çok fiyatlı deniyor. Bizim temel giderimiz şeker. Biz bu mevsimde şeker vermezsek arı açlıktan ölür. Balın yeteri kadar değerini bulmadığını düşünüyorum. Tabi bir de piyasadaki glikozdan bal üretenler, merdiven altı üretenler, hakiki arıcılara, hakiki bal üretenlere çok köstek oluyor. Bunlar bizim piyasamıza çok bozuyor. Bunlara devletin her zaman için el atması, bunlara fırsat vermemesi lazım."