SEFER TALAY

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, sinema salonlarına ulaşımı kolay olmayan, sinemaya gitme imkânı bulamamış çocuklar için Kültür ve Turizm Bakanlığı destekleri ile geliştirilen gezen sinema tırı,  öğrencilerle buluştu. Gezen sinemayı dolduran öğrenciler, şarkılar söyleyip oyunlar oynarken, sevdikleri çizgi filmleri izledi.

Burhaniye Nadir Tolun Ortaokulu bahçesine kurulan gezen sinema da anaokulundan ortaokul öğrencilerine kadar farklı seanslarla 1000'e yakın öğrenci sinema ile buluştu. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi de öğrencilere kek ve meyve suyu ikramı yaptı.

"DAHA ÖNCE SİNEMA GÖRMEMİŞ ÖĞRENCİLERİMİZ VAR"

İlk defa sinemaya gelmenin heyecanını yaşayan öğrenciler, etkinliğin tekrarlanmasını istedi. Mutluluklarını dile getiren öğrencilerden Mustafa Efe Tarancı, "Sinemayı çok sevdim. Bir daha gelmek istiyorum" derken, Sevgi Su da, "Sinemayı sevdim. Bir daha gelip bir daha izlemek istiyorum" diye konuştu. Öykü Ela Sarıtepe ise, "Filmi çok sevdim. Bir daha gelmek isterim. Gelirsem gene beğenirim" dedi.

Güzel bir hizmet olduğunu anlatan Öğretmen Yüksel Özçelik de, "Mehmet Akif Ersoy İlkokulu öğrencileri olarak Kültür Bakanlığının getirmiş olduğu Gezen Sinema hizmetinden faydalanmaktalar. Daha önce sinema görmemiş öğrencilerimiz var. Bazı öğrenciler için güzel bir hizmet olduğunu düşünüyorum. Emeği geçen arkadaşları teşekkür ediyorum" dedi.