SEFER TALAY

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, 32. Ören Turizm Kültür ve Sanat Festivali törenle başladı. Açılış törenine CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, Grup Başkanvekili Engin Altay, CHP Balıkesir Milletvekili Enser Aytekin, sanatçı İlyas Salman ile vatandaşlar katıldı. Altay, "Hep birlikte ortak bir kaderi paylaşıyoruz. Farklı hayat tarzı ve düşünceye sahip gençler arasında uzun zamandır var olan ve Bay Kemal’in de özel bir gayret gösterdiği farklı kültürlerin birleşmesi, kaynaşması, buluşması birilerini rahatsız etti. Birileri bundan rahatsız. O istiyordu ki ‘toplum kutuplaşsın, muhafazakarla liberal karşı karşıya gelsin, inançlardan doğru beslenelim ve ben belki bir kısmını konsolide edeyim’... O iş bitti" dedi.

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, 32. Ören Turizm Kültür ve Sanat Festivali dün düzenlenen törenle başladı. 

Halk Oyunları gösterilerinin ardından düzenlenen törende Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler, CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke Grup Başkanvekili Engin Altay ve Milletvekili Ensar Aytekin birer konuşma yaptı. Konuşmaların ardında hep birlikte açılış kurdelesi kesildi.

DEVECİLER: KÜLTÜR, META DEĞİLDİR

Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler, katılımcılara teşekkür ederken, 32 yıl önce başlatılan festivali devam ettirdiklerini söyledi. Deveciler, "Kültür alınacak ve satılacak bir madde veya meta değildir. Kültür insanlarda yaşamanın özüdür. Bizler bin yıldır bu toprakları vatan yapmış, yaşadığımız çağa ayak uydurmuş, kültür ve sanatı ayrılmaz bir parçası görmüş insanlar olarak özümüzden hiç ayrılmadık, ayrılmayacağız da" dedi.

ENGİN ALTAY: BİRİLERİ TOPLUM KUTUPLAŞSIN İSTİYORDU

Milletvekili Ensar Altekin, "Bu güzel buluşmayı sağlayan Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler’e ve değerli çalışma arkadaşlarına huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Festivaller, halkın vatandaşların sevdiği takip ettiği yazarlar çizerleri sanatıyla buluşması, ona dokunması ve unu dinlemesi eğlenmesi bir haktır" diye konuştu. CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ise şunları söyledi:

"Hep birlikte ortak bir kaderi paylaşıyoruz. Farklı hayat tarzı ve düşünceye sahip gençler arasında uzun zamandır var olan ve Bay Kemal’in de özel bir gayret gösterdiği farklı kültürlerin birleşmesi, kaynaşması, buluşması birilerini rahatsız etti. Birileri bundan rahatsız. O istiyordu ki ‘toplum kutuplaşsın, muhafazakarla liberal karşı karşıya gelsin, inançlardan doğru beslenelim ve ben belki bir kısmını konsolide edeyim’... O iş bitti. Artık imam hatipli ile fen liseli bir ve aynıdır. Kürt ve Türk bir ve aynıdır. Bunun birilerini rahatsız etmesini ben doğal karşılıyorum. Kutuplaşmalardan beslenenler bundan rahatsız olur. Ama Türkiye'nin bilmesi lazım ki Türkiye uzun yıllardır bu topraklarda hür ve bağımsızsa Türk ve Kürt bir olduğu için. Başı açık ve kapalı kardeş olduğu içindir ve bu kardeşliğin bozulmasına bizim rızamız ve müsaademiz olmayacaktır. Bunu herkesin bilmesi lazım."

SELİN SAYEK BÖKE: CESARETİ VE UMUDU, ANCAK TOPLUMU BARIŞTIRANLAR KURABİLİRLER

CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, "Cesareti ve umudu, ancak sahillerini halkıma açan meydanlarını konuşturan ve toplumu barıştıranlar kurabilirler. Dolayısıyla ben, bugün bu karanlık üzerimize çökmüşken, aydınlığı bu meydanlardan var etmiş olan değerli Belediye Başkanımız Ali Kemal Deveciler’e emek arkadaşlarına gönülden hepiniz adına teşekkür etmek istiyorum" dedi.

Konuşmaların ardından, festivalin kurdelesi kesildi ve stantlar gezildi. Dört günlük festival boyunca, konserler tiyatro gösterileri ve söyleşi programları yer alacak.