Burhaniye’de 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. yıl dönümü nedeniyle tören düzenlendi. Kutlamalar, Burhaniye Belediyesi’nin bu akşam düzenleyeceği etkinliklerle devam edecek.

Burhaniye’de, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında ilk etkinlik, kaymakamlık makamında tebriklerin kabul edilmesiyle başladı. Burhaniye Kaymakamı İlyas Memiş, Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler ve Garnizon Komutanı Mustafa Kıraç’ın tebrikleri kabulünden sonra protokol, Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen çelenk törenine katıldı. Kaymakamlık, garnizon ve belediye çelenklerinin Atatürk Anıtı’na konulmasının ardından saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı okundu. Günün anlam ve önemine yönelik yapılan konuşmalar ve okunan şiirlerin ardından halk oyunları gösterileri yapıldı. Bando eşliğinde düzenlenen geçit töreninde, Kaymakam İlyas Memiş, Başkan Deveciler ve Garnizon Komutanı Mustafa Kıraç halkı selamladı. 

Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen kutlamalara; AKP Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Türker Samet Kıroğlu, siyasi parti temsilcileri, ilçe protokol ve daire müdürleri, sivil toplum kuruluşları ile demokratik kitle örgütleri temsilcileri ve yurttaşlar katıldı.

Kutlamalar, Burhaniye Belediyesi tarafından düzenlenecek etkinliklerle geceye dek sürecek. Ören Meydanı’nda başlayacak akşam kutlamaları; İlker Başbuğ’un katılacağı panel, İskele Mahallesi Meydanı’nda düzenlenecek etkinlikler ve Taylıeli Amfi Tiyatro Sahnesi’nde yapılacak Buray konseriyle sona erecek.