Türkiye Sakatlar Derneği Burhaniye Şubesi Öykü Atölyesi’nden Filiz Çağlayan Kayalı’nın öncülüğünde 6 aydır çalışmalarını sürdüren tiyatrocular, “Bu oyun engellenemez” adlı oyunu 3 Aralık Dünya Tiyatrolar Günü’nde sahnelemeye hazırlanıyor. Prova çalışmalarına heyecanla devam eden oyuncular, tiyatroseverleri 3 Aralık'ta sahnelenecek oyunu izlemeye çağırdı.

Oyunda görev almaktan mutlu olduğunu anlatan Baise Zeybek, "Bu Oyun Engellenemez adlı oyun ile sahneye çıkmaya hazırlanıyoruz. Oyunumuzu 3 Aralık saat 15:00'te sergileyeceğiz. Hepinizi bekliyoruz. Hayatımızda yaşadığımız zorlukları kaleme aldık. Umarı siz de beğenirsiniz" dedi.

"OYUNDA YAŞANMIŞLIKLARIMIZI SERGİLEYECEĞİZ"

Oyunun yazar ve yönetmeni Filiz Çağlayan Kayalı, şunları söyledi:

"Pandemi sonu, oyunumuzu yazdım. Yazdığımız oyunu arkadaşlar beğendi. Hepsi çok mutlu oldular gördükleri sahnelerden, çünkü birebir onları izleyerek, onların anlattıkları ile yola çıktım. Birebir yaşanmış hayat hikayeleridir burada anlattıklarım. Yaklaşık 6 aydır çalışıyoruz. Çok keyif alıyoruz. Destek veren gruplara çok teşekkür ediyorum. Bu proje, Burhaniye Öykü Atölyesi, Türkiye Sakatlar Derneği ve Engel Biziz Derneği’nin ortaklaşa bir çalışmasıdır. 3 Aralık’ta oyunumuzu sergileyeceğiz. Herkesi oyunumuzu izlemeye bekleriz."

Oyunda emeği geçenlere teşekkür eden Türkiye Sakatlar Derneği Burhaniye Şubesi Başkanı Gürsel Vardar ise şöyle konuştu:

"Filiz Çağlayan Kayalı ve ekibi ile çalışmaya başladık. Sağ olsun bizleri kırmadı. Türkiye Sakatlar Derneği, Engel Biziz Derneği ve Öykü Atölyesi ile Kent Konseyi Engelli Meclisi çatısı altında tiyatro oyunumuzu çalışmaya başladık. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ne yetiştirmeye çalışıyoruz. Bütün arkadaşlarımız özveri ile çalışıyorlar. Hepsine çok teşekkür ediyorum. Bu oyunumuzda yaşanmışlıklarımızı sergileyeceğiz. Toplumun engellilere bakış açısı nedir, toplum psikolojisi nasıl, bunları vurgulamaya çalışıyoruz. Bu anlamda tüm dostlarımızı 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde tiyatro oyunumuzu seyretmeye davet ediyoruz."