Burhaniye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından düzenlenen atık yağ toplama kampanyasıyla sokak hayvanlarına mama desteği veriliyor. 

İşyerleri ve konutlarda kullanılmış atık yağlarının geri dönüşümü için çalışmalara başlayan Burhaniye Belediyesi, deniz ve çevre kirliliğinin önüne geçmek amacıyla başlattığı kampanya ile atık yağları topluyor. Toplanan atık yağlar geri dönüşüm firmalarına gönderilerek sokak hayvanlarına mama olarak kazandırılıyor. Belediye’nin kullanılan atık yağların lavabo ve giderlere dökülmesi sonucu atık su borularının ve kanalizasyonların tıkanmasının yanı sıra arıtma tesislerinin de veriminin düşmesini önlemek adına yürüttüğü çalışmalar kapsamında oluşturulan geri dönüşüm varilleri işletme ve muhtarlıklara dağıtıldı. 

Kampanyanın öncüsü Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler, “Yeraltı ve yer üstü sularının kirlenmesini önlemek amacıyla ilçemiz genelinde çevreye karşı duyarlı projelerimiz devam ediyor. Atık yağların geri dönüşümü için başlattığımız projemizle sokaklarda yaşayan hayvanlarımızın da mama ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Vatandaşlarımızdan atık yağlar konusunda duyarlılık bekliyor ve muhtarlıklara bırakılan varillerimize atık yağlarını bırakmalarını rica ediyoruz. El birliği ile çevreye olan duyarlılığımızla geleceğimiz için güzel bir çevre bırakabileceğimizi ümit ediyorum” dedi.