Burdur’da gönüllü eczacılar, Hatay deprem bölgesine gönderilmek üzere ilaç topluyor. 54. Bölge Burdur Eczacı Odası’nda bir araya gelen eczacılar, toplanan ilaç ve sarf malzemeleri ayrıştırarak paketledi.

25 ECZACI 3 GÜN BOYUNCA ORADA ÇALIŞACAK

Burdur’dan 25 gönüllü eczacının, toplanan ilaçları deprem bölgesine götürerek oradaki sahra eczanelerinde görev alacağını belirten 54. Bölge Burdur Eczacı Odası Başkanı Ferdi Demirol şunları söyledi:

"Türk Eczacıları Birliği sisteminde kurulan sahra eczanelerinde toplamda üç gün olmak kaydıyla gönüllü eczacılarımız tarafından çalıştırılacak. 25 gönüllü eczacı arkadaşımızla vatandaşlardan topladığımız ve eczanelerin hibe ettiği ilaçları insanlara ulaştıracağız. Her noktada günlük oralara 5 bin ile 7 bin arasında insan başvuruyor. Türk Eczacılar Birliği sisteminde yaptığımız bağış sonrasındaki sistemi, biz şu anda gönüllüler tarafından oluşturduğumuz sistemle kurmaya çalışıyoruz. 25 eczacı 3 gün boyunca orada çalışacak. Tefenni Belediyesi araç tahsisinde bulundu. Yardım malzemelerimizin tamamını onlarla göndereceğiz. Bu ilaçlar eczanelerin hibe ettiği ilaçlar. Yani tamamen gönüllülük esasıyla verilen ilaçlar. Bir de vatandaşlara sosyal medyadan ‘elinizde fazla, az kullandığınız tablet, bristel tarzı bozulmayan ilaçlarınız varsa eczanelerinize getirin biz onları oradaki ihtiyacı olan insanlara göndereceğiz’ diye bir paylaşım yaptık. Vatandaşlardan gelen ilaçlarla da bunu oluşturduk.

"AFET BÖLGESİNDE 26 NOKTAYA ECZANE AÇTIK"

Burdur’dan 25 gönüllü eczacımız var. Sistemde oraya ücretsiz bir şekilde insanların ihtiyacı olan tüm ilaç, sarf malzeme gibi birçok ihtiyacı karşılamak için gidiyorlar. Bugün 4 kişilik ekibimiz önden gitti. İnsanların sektörel bazda işi bilmesi, oradaki insanların ihtiyacı olan ilaçları temin etmesi ve biz Türk Eczacıları Birliği olarak afet bölgesinde 26 noktada eczane açtık.

"DOĞRU KİŞİLERE ULAŞTIRDIĞIMIZI DÜŞÜNÜYORUZ"

Emzik, biberon, çocuk bezi, mama bunlar ilaç bazında olmayanlar yani eczaneye gittiğinizde bulabileceğiniz her şeyi biz oraya götürdük. Çok daha güzel bir örnek vereyim geçen hafta herkese geçmiş olsun dileklerimizi iletmek için deprem bölgesine gitmiştik. Yanımızda tırnak makası götürdük. İnsanların tırnak makasına, törpüye de ihtiyaçları var artık. Hijyen malzemelerine ihtiyaç duyuyorlar. İnşallah bunları elimizden geldiğince, gönüllü vatandaşlarla, Burdur Belediyesi ile yaptığımız iştirakle, onlarla beraber de gönderdiğimiz birçok malzeme var. Doğru kişilere ulaştırdığımızı düşünüyoruz."