Burdur’da faaliyet gösteren Çinlilerin oluşturduğu Burdur Çin'li Mermerciler Birliği üyeleri ve Çin'li vatandaşlar, 6 Şubat Kahramanmaraş depremzedeleri için bölgeye 4 konteyner, 75 yatak gönderirken 1 milyon 714 bin lira değerinde maddi yardımda bulundu.

"DEPREM BİZİ ÇOK ÜZDÜ"

Burdur’da yaşayan Çinliler adına konuşan Guoxıong Chen, "Deprem bizi çok etkiledi, çok üzdü. Bundan dolayı Çinli mermerciler olarak para ve malzemelerle destek vermek istedik. Onun için bu organizasyonu yaptık. Geçmiş olsun, başınız sağ olsun" dedi.

"ÇİN MİLLETİNE TEŞEKKÜR EDİYORUZ"

Burdur Vali Vekili Ahmet Mailoğlu ise şunları söyledi:

"Mermercilik yapan Çinliler kendi aralarındaki birlikleri kanalıyla bize 1 milyon 329 bin lira bağışta bulundu. Bir başka dernekleri eliyle 85 bin 260 lira bağışta bulundular. Ki bu Çin’de yaşayan, Türkiye’de faaliyet göstermeyen Çin’deki insanların kendi aralarında toplayıp bize gönderdikleri paradır. Ayrıca bir başka Çin derneği de 300 bin liralık nakdi yardım yaptı. Bunun dışında da 360 bin 192 liralık ayni yardımlarını da aldık. AFAD’a yapılan bu yardımlardan dolayı Çin milletinin hepsine teşekkür ediyoruz."