Burdur’un Bucak ilçesinde, İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri ile İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından bugün araçlarda kış lastiği denetimi yapıldı. Denetlenen ticari araçların sürücülerine, kış lastiği kullanma zorunluluğunu ihlal etmeleri durumunda kendilerine 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun 65/A maddesi uyarınca bin 152 TL idari para cezası ve 10 ceza puanı uygulanacağı aktarıldı.

Burdur Valisi Ali Arslantaş, Burdur İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik ve Burdur İl Jandarma Komutanı Mustafa Güder'in de katıldığı uygulamada, sürücüleri kurallara uyulmaları konusunda uyardı. Arslantaş, denetim öncesinde basın mensuplarına yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“VATANDAŞLARIMIZIN CANLARINA, MALLARINA BİR HALEL GELMESİN DİYE UĞRAŞIYORUZ”

“Kış mevsimine gelmiş bulunuyoruz. Kasım ayının sonlarına doğru, kış aylarında uygulanacak tedbirler ile ilgili bir toplantı yapmıştık. Araçların ve sürücülerin kış mevsiminde uymak durumunda oldukları kuralları belirlemiş, bunu da ilgili kuruluşlar vasıtasıyla kamuoyuyla paylaşmıştık. Bugün emniyet, jandarma ekiplerimizin ve vatandaşlarımızın, alınan kış tedbiri trafik kurallarına ne kadar uydukları, ne kadar önemsediklerini yerinde görmek istedik. Daha çok, eğitici bir program olacak. Bütün devlet teşkilatı olarak, kış aylarında vatandaşlarımızın canlarına, mallarına bir halel gelmesin diye uğraşıyoruz. Öncelikli olarak araçların trafik kurallarına uygun olması gerekiyor. Bakımlarının yapılmış olması gerekiyor. Kış lastiklerinin takılmış olması gerekiyor. Bunun yanında, trafik faaliyetlerinin üzerinde devam edeceği yolların standartlara uygun olması gerekiyor. Fakat bu yol ve araç hatalarından kaynaklı kazalar, ülkemizde yüzde 10’un bile altında. Esas ve önemli olanı, şoförlerin de hazır olması gerekiyor. Yüzde 90’ın üzerinde şoför hatasından kaynaklanan kazalar oluyor. Uykusuz yola çıkmayacak, trafik kurallarına uyacak. Bütün bunları arkadaşlarımızla birlikte gelen araçlara, trafikte tıkanmaya yol açmadan bakarak ne kadar uyduklarını göreceğiz. Kış mevsimi boyunca bütün ülkemize, ilimizden geçecek olan araçlara kazasız; ailelerine, işlerine bir an önce ulaştıkları, trafik kurallarına uyarak seyahat ettikleri güvenli bir seyahat diliyorum.”