İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına 22 Haziran 2022 tarihinde bir dilekçe ile başvuruda bulunan bir polis memurunun ifadesi, mobbing iddialarını gözler önüne serdi.

graffiti'den Ali Taş'ın haberine göre  26 Haziran 2022 günü Taksim Meydanı'nda görevli olan polis memuru, amirin verdiği görev ile ekip araçlarının olduğu yere gittiğini, bu arada amirini tekrar armadan önce yüzünde ve başında biriken teri silmek üzere şapkasını çıkardığını ve terini sildikten hemen sonra şapkasını geri taktığını belirten polis memuru, şapkasını tekrar takar takmaz yanına bir görevlinin gelerek İstanbul İl Emniyet Müdür Yardımcısı'nın kendisini çağırdığını söylediğini belirttiği.

Polis memuru ifadesinde, kepini takıp müdürün yanına gittiğini, kendisini tanıttıktan sonra müdürün, "lan .... sen kimsin, DHKP-C'li misin, PKK'lı mısın, nasıl kepini çıkarırsın" dediğini, ardından kolunu tutarak kendisini hızla ittiğini anlattı. Ardından da kendisinin kaç yıllık polis olduğunu sorduğunu söyleyen polis memuru için, yanındakilere "bu a.. k.... polis memuru olmaz. GBT yapın" dediğini ve yanındaki korumaların GBT yaptığını belirtti.

"MÜDÜRÜM, ARTIK YETER"

Polis memuru, ifadesinde olay boyunca esas duruşunu bozmadığını, hakaret ve hırpalamaların devam ettiğini, sonunda kendisinin de dayanamayıp, "müdürüm artık yeter. Ben de insanım, insan psikolojisi bunu kaldırmaz" dediğini söyledi. Ardından da, Bayrampaşa'dan ekip çağrıldığını ve silahının alındığını, kendisinin de emniyet psikoloğuna gönderildiğini belirterek İstanbul İl Emniyet Müdür Yardımcısı'ndan şikayetçi olduğunu belirtti.