İki ülke arasındaki kur farkından dolayı Bulgar turistlerin Edirne’deki yoğun alışverişleri devam ediyor. Çarşamba pazarındaki peynircilerden kalıp kalıp peynir alan Bulgar turistler, esnafın yüzünü güldürüyor. Peynirin yanı sıra süt ürünlerine de rağbet gösteren Bulgarlar, poşetledikleri peynir çeşitlerini ülkelerinde götürüyor.

"YOĞUN ALIŞVERİŞ OLUYOR"

Pazar esnafı Onur Pektaş, Bulgaristan’dan gelen turistler sayesinde çok peynir sattığını belirterek, “Çok alıyorlar. Onların parası buraya göre değerli olduğu için yoğun alışveriş oluyor. Genellikle gıdaya, giyime özen gösteriyorlar. Bulgar gelince esnafın yüzü gülüyor. Bir iki kalıp alan da var, bir iki teneke alan da var; çok değişiyor. Çoğunluğu yüksek alıyor” dedi. 

"ZENGİN BİR ÜLKE DEĞİL AMA PARASI DEĞERLİ"

Pazarcı Levent Bakır da şunları söyledi:

"İşlerimiz iyi şükür, Bulgarlarla. İyi gidiyor şu anda, yılbaşı alışverişi. Edirneliler de alıyor ama tabii onlar kadar alışveriş yapamıyorlar. Neden? Çünkü biraz fiyatlar pahalı. Süt ürünleri biliyorsunuz, fiyatları her geçen gün yükseliyor. Klasik peynir, 120, 130, 140 liraya var. İçerisindeki süt miktarı, kalitesine göre değişiyor fiyatları. Önceden ciddi zam geldi. 200, 205, 300 lira gibi tenekesine zamlar geldi. Onların bir lirası bizim 10 liramız. Doğal olarak onların avantajına geliyor. 2-3 kilo alıyorlar. Onlar da kışlık ihtiyaçlarını bizden karşılıyorlar. Çeçil peynir; 3-4 kilo alanlar var. Buzdolabına koyup tasarruf etmeye çalışıyorlar. Sonuçta çok zengin bir ülke değil ama parası değerli. O yüzden alışverişlerini bizden yapmaya çalışıyorlar. Çoğu kişi alamıyor. Bazı konularda bizim vatandaşımızın sıkıntıları var."