Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi Bülent Arınç, AKP'nin muhalefete dönük adımlarını ve son dönemde gündeme getirdiği çoklu baro sistemini eleştirdi.

Bülent Arınç, AKP son dönemde izlenen siyasi politikaların birçoğunu katıldığı programda eleştirdi.

"ÇOKLU BARO SİSTEMİ FEVKALADE YANLIŞ OLUR"

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi Bülent Arınç, Haber Global'de Julide Ateş'in programına konuk oldu. Gündeme dair değerlendirmelerde bulunan Arınç son dönemde AKP tarafından barolara dayatılan çoklu baro sistemine dair, "Gösteriler içinde tartaklanan baro başkanlarından biri de arkadaşımdır. Buna yüreğim sızladı. Çoklu baro sistemi fevkalade yanlış olur. Çok büyük yaralara yol açabilir. Burada nispi temsil sistemi hem barıştırıcı, bir araya getirici ve düşünceleri daha çok ortaya koyucu bir fonksiyon ifa edebilir. Çoklu baro sisteminde maalesef her tarafta siyasi ideoloji kendisini gösterir. Barolar değer kaybeder" dedi.

"İMAMOĞLU PKK OYLARIYLA DEĞİL HDP OYLARIYLA KAZANDI"

AKP'nin tüm Türkiye'de siyasi rakiplerini teröristlikle suçlamasının doğru olmadığını ifade eden Arınç, İmamoğlu'nun İstanbul'u nasıl kazandığına dair sorulan soruya, "İstanbul’u büyük fark yaparak ikinci seçimde kazandı. Bunu görmemek için deli olmak lazım. Biz geç kaldık. Bunu itiraf etmemiz lazım. Bu ayrı bir şey.  Ekrem İmamoğlu’nun seçimi kazanması kendi stratejisi ve Kılıçdaroğlu’nun tutumuna bağlı. Bu strateji Türkiye’nin her yerinde netice verebilir. PKK desteği değil, HDP seçmeninin desteğiyle kazandığı dört dörtlük. Burada bir hata yapılmış olabilir. HDP seçmeniyle PKK’yı  aynı kefeye koymak büyük bir yanlıştır. İstanbul’daki kürt seçmen veya HDP seçmeni tercihini ondan yana kullandı. AK Parti’nin alternatifi ne? Cevaplandırması zor. Anketlere bakıyorum, AK Parti gövdesiyle duruyor, CHP yüzde 25’lerde duruyor" cevabını verdi.