AKP'nin yeni torba kanun teklifine tepki gösteren Halkların Demokratik Partisi Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, "Hırsıza 'hırsız', çeteye 'çete' denilmesini yasaklamak istiyorlar. Biz hırsıza 'hırsız', çeteye 'çete' demeye devam edeceğiz" dedi.

Buldan, partisinin Grup Toplantısı’nda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Newroz kutlamalarının yer aldığı sinevizyon gösteriminin ardından konuşan Buldan, “Türkiye’nin geleceğini konuşmak isteyenler Newroz’a bakmalıdır. Çünkü geleceği şekillendirecek, büyük değişimi gerçekleştirecek irade oradadır” dedi. 2022 Newrozu’nun Türkiye’nin geleceğini belirleyeceğini söyleyen Buldan, “Bu irade dikkate alınmadan siyasetin de geleceğin de şekillenemeyeceğini herkesin bilmelidir” ifadelerini kullandı.

"ETKİN BİR SORUŞTURMA DERHAL BAŞLATILMALI"

Buldan, "Bizler, yaşam hakkına kasteden bu zulümleri ve zalimleri Servet Turgut'un gördüğü işkence sonucu hayatını kaybetmesinden biliyoruz arkadaşlarım. Biz zalimleri Barış Anneleri'nin sokaklarda tekmelenmesinden biliyoruz ve tanıyoruz. Kemal Kurkut'un katledilmesinden ve sorumlularının bizzat yargı tarafından korunmasından biliyoruz. Kadınların sokak ortasında katledilmesinden ve erkek yargının, erkek katillere sahip çıkmasından biliyoruz. Haftasonu Urfa'da 16 yaşındaki Muharrem Aksem'in güvenlik güçlerinin atış yaptığı alana 450 metre mesafede kolu kopmuş şekilde cansız şekilde bulundu. Aksem elbette ki ilk değildir. Bugüne değin yüzlerce insan bu şekilde hayatını kaybetti. Aksem'in bulunduğu yer de meradır, atış yapılan bir bölgedir ve insanların geçtiği yerdir. Aksem'in ölümünün bütün yönleriyle aydınlatılması için etkin bir soruşturma derhal başlatılmalıdır" dedi. 

"MİLLET KURU EKMEK BULAMIYOR"

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çiftçilerle buluşmasında "Şimdi ben bir şey tavsiye edeceğim. Ben şunu yapıyorum, her akşam yatarken manda yoğurdu. Manda yoğurdu hakikaten kalitedir, çok iyidir. Onun içine şöyle Medine hurması doğrarım, 3 tane veya 5 tane. Ona biraz çay kaşığı kestane balı ve yulaf ezmesi atarım. Bu dörtlüyü karıştırarak yer yatarım, şifa. Tavsiye ederim" sözlerini de hatırlatan Buldan, "Millet kuru ekmek bulamıyor, o manda yoğurdu, kestane balı, Medine hurması yiyin derken utanmıyor" dedi.

"ASGARİ ÜCRETİ YENİDEN BELİRLEYELİM"

Asgari ücrete ek zam için de çağrıda bulunan Buldan, "Gelin Ramazan öncesi eriyen asgari ücreti yeniden belirleyelim" ifadelerini kullandı.

Buldan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Rotası demokrasi ve hukuk olmayan bir iktidar, zulümlerden, karanlıklardan beslenir ve bunu pratikte de yaşıyoruz. Furkan Vakfı'nın Adana'da yapmak istediği basın açıklamasına kolluk güçlerinin yapmış olduğu saldırı, AKP-MHP iktidarının sokaktaki gerçek yüzünü herkese bir kez daha göstermiştir. Daha önce yapılan tüm uygulamalarda nasıl kınıyorsak bu uygulamayı da şiddetle ve nefretle kınadığımızı bir kez daha ifade etmek istiyorum.

"RAFLARA YANSIMAYACAĞI AÇIKTIR"

Dün bazı ürünlerde KDV'yi yüzde 8'e indirdiklerini açıkladılar. Raflara yansımayacağı açıktır. Akaryakıt ve ulaşımda ÖTV kaldırılsın, mazot fiyatları indirilsin, çiftçiye destek verilsin. Halkın yoksullaşmasının, enflasyonun, TL'deki düşüşün nedeni savaş ve rant ekonomisidir. Milyonların işsiz geçirdiği günlerin, aç yatılan gecelerin, boş iftar sofralarının sorumlusu AKP-MHP iktidarının rant politikasıdır. İnsanları krizle yaşamaya alıştırmak istiyorlar. Alıştırmayacağız.

"İKNAYLA ELDE EDEMEYECEKLERİ OYLARI HİLEYLE ALMAYA ÇALIŞACAKLAR"

Seçim kanunlarıyla oynamayı bir kez daha önlerine koydular. Sandığa giremeyecek oyun sandıktan çıkması için yol bulmaya çalıştıklarının farkındayız. İknayla elde edemeyecekleri oyları hileyle almaya çalışacaklar. İktidar, seçim hileleriyle kendi siyasi krizini çözme arayışına girmiştir. Öyle bir fark yiyeceksiniz ki, YSK da, seçim kurullarınız da, hileleriniz de sizi kurtarmaya yetmeyecektir. Sevgili Sırrı Süreyya Önder'in deyimiyle hımhışım olacaksınız.

HDP'siz siyaset, HDP'siz parlamento, HDP'siz Türkiye, HDP'siz değişim hesapları yapanlar var ve bunlar kendilerine dikkat etsinler. Kendilerine siyasetin çöplüğünde şimdiden yer ayırsınlar."