HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ve Mithat Sancar, deprem bölgesi Diyarbakır'da açıklama yapıyor.

Buldan, açıklamasında şu detayları dile getirdi:

"Bugün depremin 10'uncu günü. Hala ağır bir tablonun olduğunu gittiğimiz her yerde görüyoruz. İlk günden beri depremzedelerin yanında olmaya çalıştık. Ancak şunu gördük feryat var her yerde. Bir şey daha gördük iktidara öfke olduğunu gördük. Enkaz altında binlerce şinsan olduğu gerçeğini unutmamalıyız. İnsanlar hala enkaz altından yakınlarını bekliyor. Enkaz altından vücut bütünlüğünün bozulmadan çıkarılması önemli. Kimsesiz çocuklarla ilgili iddialar var. Bu konuda kamuoyu aydınlatılmalı. Kimlik tespitleri bir an önce yapılmalı.

10 gündür organize olamayan bir iktidar var. Özellikle ilk 2 gün yerinde tespit ettik. Zamanında bir kurtarma çalışması olsaydı bu kadar insanımızı kaybetmeyecektik. İktidarın sadece kendilerini ve geleceklerini düşündüklerine tanıklık ettik. Yaptıkları, yardım yollayanlara engel olmak ve algı yaratmak oldu. Yardım yapamadığınız bir süreci yaşattınız, yardım yapanlara engel olmayın.

Meclis’te imar affına karşı 2018’de muhalefet eden tek partiydik. Bunun sonuçlarının ne kadar zarar verdiğini gördük. Bütçeyi yandaşa, betona ve savaşa karşı kullananları bir kez daha uyarmak istiyoruz. Depreme ayrılması gereken kaynaklar savaşa ve bombaya ayrıldı. Savaşa değil yaşama, bombaya değil depreme harcanacak kaynaklar bizlere belki bugünleri yaşatmayacaktı. Savaşla ülkenin ekonomisini çökerttikleri gerçekliğini bir kez daha ifade etmekte fayda var. Biz ısrarla barış politikasını savunduk. Enkaz düzenine değil yaşam düzenine ihtiyaç var. Barış isteyenlerin bu mücadeleyi yürütmeye ne kadar ihtiyacı olduğunun bir kez daha farkında olduğu bir süreç yaşıyoruz. Halkımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Onların yası bizim yasımızdır." (HABER MERKEZİ)