2015 yılından bu yana Buca Belediyesi öncülüğünde hayata geçirilen Üretici Kadınlar Pazarı, ilçede üretim yapan köylü kadınların katkısı ile her yıl daha da büyüyor.  Kadınlar, Belediye'nin ana hizmet binası önünde açılan tezgahlarda tarlalarında, bahçelerinde ürettikleri ürünleri doğrudan tüketicilere sunma imkanı buluyorlar. 

ONLARCA ÜRÜN YER ALDI

Üretici Kadınlar Pazarı aracılığı ile Buca’nın kırsal mahalleleri Doğancılar, Kaynaklar, Belenbaşı, Kırıklar, 29 Ekim ve Karacaağaç’ta üretim yapan kadınlar el emeği ürünlerini tüketicilere aracısız sunma şansı elde ediyorlar.  Tezgahlarda salçadan turşuya, tarhanadan tahin pekmeze pek çok ürün uygun fiyatla yer alıyor.

Kurdukları tezgahlara tüm İzmirlileri davet eden üretici kadınlar, kendilerine her zaman destek olan Buca Belediyesi’ne teşekkür ederek, “Kendimiz ellerimizle hazırlıyoruz, burada direkt tüketicilere satıyoruz. Bizim için çok önemli. Emeğimiz bir değer kazanıyor. Aile bütçemize bir katkımız oluyor. O nedenle çok mutluyuz. Buca Belediyesi’ne bizlere verdiği destekten dolayı çok teşekkür ederiz” diye konuştular.