Bucalılar Hasanağa Bahçesi’nde gerçekleştirilen “İzmir, Kurtuluş Savaşı’nın başladığı ve Bittiği Yer” panelinde buluştu. Akşam saatlerinde gerçekleştirilen etkinliğin konuşmacıları Dokuz Eylül Üniversitesi Tarih Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hakkı Uyar ve Dokuz Eylül Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fevzi Çakmak oldu. Moderatörlüğünü tarihçi ve yerel yönetimler uzmanı Mehmet Fatih Barış’ın yaptığı panelde, İzmir’in Türkiye’nin bağımsızlık mücadelesindeki önemi bir kez daha vurgulandı.

KURTULUŞ MÜCADELESİNDE İZMİR’İN ÖNEMİ

Moderotör Mehmet Fatih Barış, İzmir’in kurtuluş yıl dönümünde kendilerine fırsat sağlayan Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç’a teşekkür ederek başladığı konuşmasında, “İzmir’in kurtuluşu, kuruluşu, Cumhuriyeti ve Türkiye’yi, Atatürk’süz konuşmak çok büyük eksiklik hatta büyük bir haksızlık olur” dedi.

Dokuz Eylül Üniversitesi Tarih Bölümü Başkanı Hakkı Uyar ise “Bizim Türk kültür  tarihinde ‘Kızıl elma’  figürü vardır, işte İzmir Kurtuluş Savaşı’nın kızıl elmasıdır” diye konuştu.

Öğretim Üyesi Fevzi Çakmak ise konuşmasında, gelecek nesillerin tarih bilincine sahip olması gerektiğini belirterek tarih eğitimine ilişkin görüşlerini paylaştı.