Haber: Lütfiye Burcu Kara

İzmir'de Buca Emek ve Demokrasi Güçleri, Şirinyer Migros önünde "Sandığa, Hayatına, Geleceğe Sahip Çık" pankartıyla basın açıklaması gerçekleştirdi.

Basın açıklamasını, İzmir Eğitim-Sen 5 No'lu Şube Başkanı Özcan Çetin okudu. Çetin seçimin ilk turunda tüm eşitsizliğe ve antidemokratik uygulamalara rağmen halk iradesinin seçimi ikinci tura bırakmayı sağladığını belirterek, "Bakanların istifa etmeden aday olması, devletin tüm olanaklarıyla meydanlarda propaganda sürdürmesine rağmen, AKP’ye istediği sonucu alamamıştır. Halkın çoğunluğu AKP’nin yarattığı bu yağma, talan ve sömürü rejimine dur demiştir. Tek adam rejiminin devamı, daha çok baskı, sömürü, iş cinayetleri, yoksulluk, şiddet, savaş, gericilik, yağma ve talan demektir" dedi.

Ülkeyi şirket gibi görenlerin emekçilerin emeğini değersizleştirdiğini söyleyen Çetin "2022 yılında milli gelirden emekçinin payına düşen pay yüzde 25,2 iken sermayenin payı yüzde 56,7’ye yükseldi. Yani işçilerin emekçilerin ekmeği her geçen gün küçülürken, zengin daha zengin oldu. AKP döneminde işten atmalar ve grev yasakları arttı. Tek adam rejimi bugün bizleri baskılamak, hakkımız olanı gasp etmek için tam karşımızda durmaktadır" dedi.

Seçim sürecinde sandıkları korumanın öneminden bahseden ve 28 Mayıs'a kadar herkese büyük görevler düştüğünü söyleyen Çetin "Birinci turda gerek AKP hükümetinin söylemleri, gerekse kurmaylarının halkı germek için yaptıkları açıklamalar, bizlerin sandıklara ne kadar sahip çıkmamız gerektiğinin önemini bir kez daha göstermiştir. Seçim sürecinde seçim ve sandık güvenliğinin her aşamada ne kadar önemli olduğu, buna uygun bir örgütlenmenin geliştirilmesinin hayati derecede önem taşıdığı da görülmüştür" diye konuştu.

"Kaybettiğimiz haklarımız, güvencesizlik, yoksulluk, sömürü, cinsiyet eşitsizliği, doğa düşmanı uygulamaların hepsi bu iktidar döneminde artmıştır. Emekçiler, ezilenler, kadınlar, gençler bu gidişatı tersine çevirebilecek, halka umut olabilecek mücadele birikimine sahiptir." diyen Çetin seçimin ikinci turunun muhteşem bir son ve yeni bir başlangıç fırsatı olduğunu söyledi.

İkinci turda sandıklara sahip çıkma çağrısı yapan Çetin, "Biz bu seçimi kaybetmedik! Ancak kazanma irademizi gasp ettiklerinde gerçekten kaybetmiş oluruz. Şimdi geleceğimizi ve gençleri kazanma zamanıdır. Emekçiler, ezilenler, kadınlar, gençler, halklar bu kalan sürede bir seferberlikle bu umudu büyütmek, emekçilerin ve halkın taleplerini dillendirmek ve değiştirebileceğimizi göstermekle yükümlüdür. Tüm bu gerekçelerle bizler emekten, özgürlükten ve demokrasiden yana olan herkesi, Pazar günü sandığa gitmeye ve Kemal Kılıçdaroğlu’na oy vermeye çağırıyoruz” dedi.