Öğretmenlerin mesleki çalışma programının başlaması dolayısıyla Eğitim Bilişim Ağı (EBA) üzerinden açıklama yapan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "Önümüzdeki hassas geçiş sürecini yönetebilmek için eğitim program hazırladık" dedi.

"YÜZ YÜZE EĞİTİME BAŞLAMANIN ARİFESİNDEYİZ"

Özer, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de eğitim camiasının alışılmadık, zor yollardan geçtiği zamanları birlikte yaşadıklarını kaydederek şöyle konuştu:

"Dünyada dengelerin yeniden sağlanmaya başladığı, bilimin ışığındaki önlemler rehberliğinde yavaş yavaş normal hayata geçişin gerçekleştiği şu günlerde, artık ülkemizde de yüz yüze eğitime başlamanın arifesindeyiz."

"EĞİTİM, ÇOCUKLARIMIZIN EN TEMEL İHTİYAÇLARINDAN BİRİSİ"

"Eğitim, çocuklarımızın en temel ihtiyaçlarından birisi. Daha fazla ertelenemeyecek kadar mühim bu sürece dair gereken tüm hazırlıklar yapıldı, tüm tedbirler alındı. Bizi bekleyen zor ve kutsal görevde, hepimizin işini kolaylaştırmak için canla başla çalıştığımızı ifade etmeyi görev biliyorum."

"ESKİSİNE GÖRE İKİ KAT DAHA DİKKATLİ, DAHA SORUMLULUK SAHİBİ OLMAMIZ GEREKECEK"

"İçinde bulunduğumuz zor koşullarda, hayat geçmiş normallerine dönene kadar eskisine göre belki iki kat daha dikkatli, iki kat daha sorumluk sahibi olmamız gerekecek. Bununla beraber, biliyorum ki öğretmenlik, kalple seçilen bir meslek. Sizler zaten evlatlarımızın hayatlarına ışık olabilmek için daha en baştan o sorumluluğu severek üstlendiniz."

"ÖNÜMÜZDEKİ HASSAS GEÇİŞ SÜRECİNİ YÖNETEBİLMEK İÇİN EĞİTİM PROGRAM HAZIRLADIK"

Özer, "Dijital eğitimde ne kadar önemli adımlar atmış olursak olalım uzaktan eğitim, bir sınıf içerisinde öğrencinizin gözünün içine bakarak ders anlatmanın kıymetiyle kıyas edilemez. Bu bakımdan önümüzdeki hassas geçiş sürecini yönetebilmek için işinize çok yarayacağına inandığımız bir eğitim program hazırladık" diye konuştu.

SALGIN HASTALIKLARA DAİR BİLGİ VERİLECEK

Özer, öğretmenlere üç gün boyunca, "Salgın Hastalık Sonrası Psikolojik Sağlamlığı Güçlendirmek ve Öğrencilerin Okula Uyumlarını Desteklemek", "Salgın Hastalık Psikoeğitim Programları" ve "Covid-19 Salgın Sürecinde Önleyici Tedbirlerin Alınması" konularında bilgiler verileceğini aktardı.