BRÜKSEL (AA) - SELEN TEMİZER - Belçika'nın başkenti Brüksel'de Türk asıllı vatandaşlar tarafından işletilen fırının ramazanın ilk günündeki geliri, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen afetzedelere bağışlandı.

Brüksel'in Evere ilçesindeki Anatolia isimli fırının işletmecileri, en çok işin yapıldığı ramazanın ilk gününde gelirlerinin tümünü deprem bölgelerine gönderme kararı aldı.

Duyurusu günler öncesinden dükkana asılan fırının önünde yetişkinler ve çocuklar kuyruk oluşturdu.

Pide, somun ekmek, simit ve Türkiye ile Belçika'ya özgü diğer lezzetlerin satıldığı fırının işletmecisi Seçkin Dikmen, AA muhabirine, depremzedeler için ne yapabileceklerini düşündüklerini, ramazanın ilk günü gelirlerinin tümünü bağışlama kararı aldıklarını belirterek, "En yoğun günümüz olan ramazanın birinci günü karınca kararınca elimizden geldiği kadar, yağmasa da damlar misali yapalım dedik." ifadesini kullandı.

Dikmen, "İnşallah bizden sonra da böyle devam eder." temennisinde bulundu.

Fırından alışveriş yapan Türk asıllı vatandaşlardan Murat Abdullah Sakızcı da "Herkesin ramazanını kutlarım. Fırında çok güzel bir inisiyatif kullanmışlar. Bence çok güzel bir şey." şeklinde konuştu.

Vatandaşlardan Orhan Öztürk de "Mahallemizin en güzel fırınlarından biri. Bugün güzel bir hayır işlediler. Biz de destek olmak için buraya geldik. Örnek bir davranış. Allah hayırda bulunan herkesten razı olsun." dedi.