Diyarbakır’da belediyenin yıkılmak üzere boşattığı evde, satmak için demir sökmeye çalışırken üzerine tavan çöken 17 yaşındaki Devran Onay hayatını kaybetti.

Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesine bağlı Şehitlik Mahallesi'nde yaşayan 17 yaşındaki Devran Onay, 26 Aralık Cumartesi günü Büyükşehir Belediyesi’nin Sur çevresinde kamulaştırdığı ve yıkım için bekletilen evlerden birinin demir parçalarını sökmeye çalışırken enkaz altında kaldı.

HASTANEDE HAYATINI KAYBETTİ

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre Onay’ın bağrışmalarını duyan çevredeki yurttaşlar, enkazı kaldırıp sağlık ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, ilk müdahaleyi yaptıktan sonra yaralı genci Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi’ne kaldırdı. Buradan da Dicle Üniversitesi Hastanesi’ne sevk edilen Onay, yapılan tüm müdahalelere rağmen 27 Aralık’ta yaşamını yitirdi. Onay’ın cenazesi Mardin Kapı Mezarlığı’nda toprağa verildi.

YURTTAŞLAR DEMİR VE KABLOLARI SATARAK GEÇİNMEYE ÇALIŞIYOR

17 yaşındaki gencin yaşamını yitirmesi, yoksulluk ile belediyenin ihmalkarlığı gerçeğini de gözler önüne serdi. Bölge kentlerinde, özellikle yoksul kesimlerin yaşadığı mahallelerde yurttaşlar, metruk ve harabe evlerde söktükleri demir ve kabloları satarak geçimlerini sağlamaya çalışırken, mahalle sakinleri, söz konusu alanın yıkım kararı verildikten sonra boşaltıldığı ancak alanın kapatılmasına yönelik hiçbir önlemin alınmadığını belirtti.

"DAVA AÇACAĞIM"

Onay’ın dedesi Mehmet Garbur, belediyenin kendi evi için de yıkım kararı verdiğini aktararak, semtteki evlerin yıkımının yarım bırakıldığını, belediyenin söz konusu olayda ihmalkar davrandığını vurguladı. Garbur, “Devran, gençtir, çocuktur, işsizdir, açtır ne yapsın? 1 kilo demir için torunumun hayatını mahvettiler” dedi.  Garbur, belediyenin ihmalkârlığı nedeniyle dava açacağını belirterek, hukuki destek talebinde bulundu.