Kurdaki artış, enflasyondan korunma arayışı ve ihracat odaklı olarak sanayi hisselerine ilgi kaynaklı olarak Borsa İstanbul'da yükselişleri beraberinde getirirken, akşam saatlerindeki sert satışın nedeni merak konusu oldu. InvestAZ Araştırma Direktörü Dr Tuğberk Çitilci, bugün kurda yaşanan yükseliş ve borsadaki düşüşü Sözcü'ye değerlendirdi.

FISILTI GAZETESİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "Bu hükümet faizi artırmayacak, indirecek" açıklamasıyla döviz kurlarının tetiklendiğini ve iki gündür yukarı yönlü hareket görüldüğüne işaret eden Çitilci, saat 16.00'dan sonra kurdaki geri çekilme ve borsadaki sert satışların nedeninin ise fısıltı gazetesinde çıkan "süper bono gelecek" söylentisi olduğunu belirtti.

Süper bono ya da yüksek getirili başka bir ürünün gelmesi için henüz çok erken olduğunu düşündüğünü aktaran Çitilci, bu tür bir ürünün kur korumalı mevduata alternatif olacağını, onu devreden çıkaracağını, bunun da henüz zamanı olmadığını söyledi.

"YAZ AYLARINDA SÜPER BONO BEKLEMİYORUM"

Süper bono ya da benzeri bir ürün için döviz kurlarının ve paniğin zirveyi görmesi gerektiğini, ancak böylesi bir durumda ihtiyaç olabileceğini, ihracat ve turizm gelirlerinin yükseldiği yaz aylarında bu tür bir ürün çıkmasını beklemediğini, olasılığın düşük olduğunu ancak döviz kurlarının bugünkü gibi sert yukarı yönlü hareket ettiği her örnekte süper bononun geleceğine dair fısıltı gazetesinin, söylentilerin etkili olacağını dile getirdi.