İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen ‘borsada manipülasyon ve haksız kazanç elde etme’ soruşturması kapsamında, ‘suç işlemek amacıyla örgüt kurma’, ‘kurulan örgüte üye olma’ ve ‘Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Kanunu’na muhalefet’ suçlarını işleyerek haksız kazanç sağladığı iddia edilen ve gözaltına alınan 8 şüpheli hakkında SPK Kanunu’nun 107. maddesinde yer alan ‘işlem bazlı piyasa dolandırıcılığı’ suçundan işlem başlatılmıştı.

5 ŞÜPHELİNİN TUTUKLANMASI TALEP EDİLDİ

Gözaltına alınarak İstanbul Adliyesi'ne getirilen şüphelilerin savcılık işlemleri tamamlandı. Aralarında Mehmet Akdere’nin de bulunduğu 5 şüpheli tutuklanma talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

Öte yandan, şüphelilerden biri ev hapsi, ikisi ise konutuna en yakın kolluk birimine imza atma ve yurt dışına çıkış yasağı şeklinde adli kontrol şartıyla nöbetçi hakimliğe sevk edildi.

8 ŞÜPHELİDEN 5’İ TUTUKLANDI

Borsa İstanbul hisselerinde manipülasyon yaparak haksız kazanç elde ettiği iddiasıyla adliyeye sevk edilen 8 şüpheliden 5’i tutuklanarak cezaevine gönderildi. Tutuklanan şüphelilerin arasında Mehmet Akdere’nin de olduğu öğrenildi.