Depremden sonra Bornova’ya gelen afetzedelerin yaralarını sarmaya çalışan Bornova Belediyesi, belediyeye ait Yükseköğrenim Kız Öğrenci Yurdu’na yerleşen ailelerin çocukları için oyun alanı ve kütüphane oluşturarak çocukların adaptasyonu için destek oluyor.

Çocukların depremde büyük bir travma yaşadığının altını çizen Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, “Amacımız çocuklarımızın bu sorunlu süreci en hafif biçimde atlatmalarına destek olmak. Oyun alanımızda belediyemizde görev yapan psikolog, sosyolog ve çocuk gelişim uzmanı arkadaşlarımız bulunuyor. Yurda yerleşen minik afetzedelerle bir araya gelerek oyunlar oynatıyor, rengarenk resimler çizdiriyorlar. Onları yeniden normalleşmeye, günlük hayatlarına döndürmeye gayret ediyorlar. Miniklerin gülümsemesi, sorunlarından uzaklaşıp keyifli vakit geçirmesi de en büyük ödülümüz. Bu zor günlerde depremden etkilenen yavrularımız için elimizden geleni yapacağız” dedi.

BAŞKAN İDUĞ’DAN GEÇMİŞ OLSUN ZİYARETİ

Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, Yükseköğrenim Kız Öğrenci Yurdu’nda kalan depremzedeleri de ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti.  Deprem alanından gelen vatandaşlarla sohbet ederek ihtiyaçlarını soran Başkan İduğ, özellikle Antakya’dan gelen Lojin-Mehmet Güçlü çiftinin 5 aylık çocukları Güneşcan ile de yakından ilgilendi.

Çocukların duygusal olarak güçlü olmalarını sağlamak istediklerini belirten Başkan Mustafa İduğ, “Evlatlarımızın yaşamış oldukları felaketten biraz olsun uzaklaşıp çocukluklarını yaşamalarını istiyoruz. Burada görevli olan uzman arkadaşlarımız onlarla tek tek ilgilenerek güzel vakit geçirmelerini sağlıyor. Bu süreci dayanışmayla hep birlikte aşacağız” diye konuştu.