Ellerinde Türk bayrakları ile Bornova – Bayraklı sınırında buluşan Bornovalılar, slogan ve marşlar eşliğinde Mustafa Kemal Caddesi boyunca kortej yürüyüşü gerçekleştirdi. Kortejde Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, eşi Ufuk İduğ, siyasi parti ilçe başkanları, Belediye meclis üyeleri ve bürokratlar yer aldı. Spor kulüpleri, dernekler ve çok sayıda vatandaşın da katıldığı yürüyüşte Bornova Belediye Bandosu eşliğinde söylenen marşlara Bornovalılar da evlerinin balkonlarından eşlik etti.

Cumhuriyet Meydanı’nda ise Türk alternatif rock ve caz müziğinin sevilen sanatçılarından Ceylan Ertem hayranlarıyla buluştu. Binlerce kişinin ellerinde ay-yıldızlı bayraklar ile katıldığı konser unutulmaz anlara sahne oldu.

İZMİR’İN KURTULUŞU KUTLU OLSUN

Sanatçı Ceylan Ertem’e çiçek vererek teşekkür eden Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, coşkulu kalabalığa seslenerek, “Bugün özgürlüğün ve kurtuluşun 100 yılı. İzmir tam 100 yıldır Cumhuriyet’in, özgürlüğün, demokrasinin, bağımsızlığın ve çağdaşlığın yıkılmaz kalesidir. İzmir’imizin kurtuluşu kutlu olsun” dedi.