İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde bulunan Bormatek fabrikasında örgütlenen Birleşik Metal-İş Sendikası, yetki başvurusu için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına başvuru yaptıktan sonra patron 24 işçiyi işten attı. 27 Nisan’da ilk işten atmaların yaşandığı fabrika önünde işçilerin direnişleri ise 15 gündür devam ediyor.

"ÖNCE İSTİFA ETTİRMEYE ÇALIŞTI"

Evrensel'de yer alan habere göre, konuya ilişkin bilgi veren Birleşik Metal-İş İzmir Şube Başkanı Ali Çeltek, "Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına yasal çoğunluğunu sağladıktan sonra başvurumuzu yaptık. Daha sonra işveren bunu öğrenince önce arkadaşlarımızı istifa ettirmeye çalıştı. İşçiler istifa etmeyince ise toplamda 24 işçiyi işten çıkardı" dedi.

"HEM FİİLİ HEM DE HUKUKİ MÜCADELEMİZ DEVAM EDİYOR"

İşverenle görüşme talebinde bulunduklarını aktaran Çeltek, henüz olumlu bir dönüşün olmadığını söyledi. İlk günden itibaren fabrika önünde atılan işçilerle direnişe başladıklarını belirten Çeltek, "Hem fiili hem de hukuki mücadelemiz devam ediyor. Sendika olarak birinci önceliğimiz herkesin işe geri dönmesi, işverenin sendikayı tanıması ve işçilerin toplu sözleşmeli çalışmaları. Öte yandan atılan işçilerin kıdem tazminatının, ihbarlarının ödenmesi ve sendikal tazminatlarının verilmesini istiyoruz" ifadelerini kullandı.