Artvin’in Borçka ilçesinde sokak ve caddelere parke taşı döşeme işi imeceyle yapılıyor. Borçka Belediye Başkanı Ercan Orhan, yapılan çalışmayla ilgili şu bilgileri verdi:

"Yaklaşık 40 yıldır sorun var bu Borçka’da, bu altyapı ve üst yapıyla ilgili çalışmalar yapıyoruz. Bugün de vatandaşında bu işi üstlenmesi ve dayanışma ağı oluşturmak için birlikte bir imece çağrısı yaptık ve bu imece çağrısı doğrultusunda vatandaşlarımızda iştirak ettiler sağ olsunlar. Birlikte ne kadar hızlı bir şekilde bitirirsek vatandaşlarımızın yaşam konforu o kadar artacaktır. Bizim de amacımız bu yönde umarım amacın ada ulaşacaktır ki gördüğünüz gibi ulaşmış durumda vatandaşta yaptığımız bu çalışmaya sahip çıkmıştır" ifadelerini kullandı.

"BİRLİKTE ÇALIŞMAYA GAYRET EDİYORUZ"

Bu çalışma devam edecektir, bu imece kültürü de zaten bu toprakların bir kültürü ve bu kültürü daha da geliştirmemiz gerekiyor. Dayanışma yaşatır çünkü. Dayanışmayla yapılırsa daha işlerimiz hafifler ve daha hızlı bir şekilde ilerler. Bugün burada Muratlı Caddesi’nde geniş bir alan hızlı bir şekilde bitirmemiz gerekiyordu. Sağ olsunlar bugün vatandaşlarımızda iştirak ettiler, sivil toplum kuruluşları iştirak ettiler. Bizlere destek oluyorlar hızlı bir şekilde umarım kar yağıncaya kadar cadde ve sokakları da birlikte bitirmiş olacağız. Devamı gelecek, bütün caddelerdeki esnafta bunu bekliyor, her caddenin esnafı da o dayanışma ağına katılacağını ifade ediyor. Şiarımız şuydu; ne yaparsak, halkla beraber yapacaktık ve bu doğrultuda halkımızı yanımıza alarak yaptığımız bütün çalışmalarda halkımızı da bilinçlendirerek, toplumcu belediye anlayışını artık tamamen hâkim kılmak gerekiyor. Halkın sahip çıkmadığı, toplumun önemsemediği ya da toplumun içinde olmadığı bir çalışma tam olarak bir başarıya ulaşamıyor. Toplum sahip çıkarsa, toplum inanırsa biz daha başarılı olacağımıza inanıyorum onun için yaptığımız bütün çalışmalar halkla birlikte yapmaya gayret ediyoruz. Sadece üstyapı, altyapı çalışmalarında değil tabi ki tarımsal faaliyetlerde de ya da diğer tüm etkinliklerde biz halkla beraber olmaya ve onlarla çalışmaya gayret ediyoruz."

"YARDIMLAŞMA YOKSULLAŞTIRIR, DAYANIŞMA İSE İNSANI YAŞATIR"

SOL Parti Borçka İlçe Başkanı Ömer Çatan ise şunları söyledi:

"Belediyenin başlatmış olduğu bu dayanışma etkinliğine biz de katıldık. Borçka’nın yıllardır süre gelen en büyük sorunlarından biri olan alt yapı ve su sorunu, hiçbir belediyenin cesaret edemediği bir konuya değindi Belediye Başkanı. Biz de bu dayanışma kültürünün bu topraklarda tekrar yeşermesi için elimizden geldiğince destek vermeye çalışıyoruz. Biz elbette yardımlaşma kültürünün dışında dayanışma kültürünün daha da yaygınlaşması taraftarıyız. Yardımlaşma insanı daha da yoksullaştırır ama dayanışma insanı yaşatır. Bu kültürle dayanışma yaşatır diyoruz, elimizden geldiğince bu etkinliğe dayanışma kültürünün bu topraklarda yeşermesi için elimizden geleni yapacağız.”

"BİR TAŞ DA BİZDEN"

Borçka esnafı Rahşan Solmaz, "Bugün sokaklarımızı güzelleştirmeye çalışıyoruz. Başkanımız bir imeceye davet etti bizi, biz de icabet ettik. Bizim de bir katkımız olsun bir taş da biz koyalım dedik" ifadelerini kullandı.

Borçka Belediyesi çalışanı Hülya Kırçiçek, "Belediyede çalışıyorum. Bizim de bir tuzumuz olsun çorbada ve bir taş da bizden olsun. Yardım etmeye geldik. 2 yıldır belediyede çalışıyorum ve imecelere katılıyorum. Daha önce de sahil caddemizde taş imecesi oldu, öyle yardımlaşıyoruz" diye konuştu.