Boğaziçi Üniversitesi’nde 2 arkadaşlarının tutuklanmasına tepki gösteren öğrenciler polis engeli ile karşılaştı, Güney Kapı önünde toplam 14 öğrenci gözaltına alındı. Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine destek olmak için Güney Kapı'ya gelen HDP milletvekilleri Dilşat Canbaz, Musa Piroğlu ve Zeynel Özen de sık sık engelleme ile karşılaştı. Gazetecilere yönelik ablukaya itiraz eden milletvekilleri zaman zaman kalkanlarla itildi.

"ERDOĞAN YAZDI! BİZ BOZACAĞIZ"

"Tüm kayyumlar gidecek! Mücadele umuttur" ve "Erdoğan yazdı! Biz bozacağız! Mücadele umuttur" pankartlarıyla kampüs içinde yürüyüşe geçen öğrenciler, öğle saatlerinde önce Rektörlük önünde açıklama yaptı, ardından Güney Kapı'ya doğru yürüdü. Boğaziçi Dayanışması'nın çağrısıyla destek içni gelenler ise üniversite önünde gözaltına alındı. Kapıya ulaşan öğrencilerin basın açıklaması yapmasını engelleyen, öğrencilerin seslerini anonslarla bastırmaya çalışan polis uzun süre gazetecileri abluka altında tuttu ve öğrencilere yaklaştırmadı.

Öğrencilerin "Basın buraya" sloganları ile direnmeye devam etmesi üzerine, gazetecilerin kapıya biraz yanaşmasına izin verildi. Akademisyenlerin de öğrencilere destek verdiği eylemde, öğrenciler adına açıklama yapan öğrenci de gözaltına alındı. "YÖK, polis, medya bu abluka dağıtılacak” ve “Polis defol üniversiteler bizimdir” sloganlarını atan öğrenciler, "Alışmayacağız" diyerek tutuklanan öğrencilerinin serbest bırakılmasını istedi. 

Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine destek için gelen HDP milletvekilleri Dilşat Canbaz, Musa Piroğlu ve Zeynel Özen de sık sık engelleme ile karşılaştı. Gazetecilere yönelik ablukaya itiraz eden milletvekilleri zaman zaman kalkanlarla itildi.