Akademik özgürlük ve kurumsal özerkliği savunan mezunlar grubu BÜMEDeğer'in aktardığına göre, BÜMED yönetimi mezunlara kampüse araçla girişlerin sınırlandırıldığı ve üniversite içindeki tesiste içki satışının rektörlük tarafından yasaklandığını bildiren bir mesaj yolladı.

Buna göre, Mezunlar Lokali sınırları dahilinde alkollü içki satılması, tesiste içki ruhsatı olmasına rağmen, üniversite yönetimi tarafından okul sınırları içerisinde alkol satılamayacağı gerekçesiyle yasaklandı.

YETKİSİ OLMADIĞI HALDE 5 KEZ PARA CEZASI KESTİ

Diken'in haberine göre, mesajda BÜMED'e 14 Mayıs'tan itibaren 5 kez toplam 575,371 TL tutarında ceza kesildi. Üniversite yönetiminin böyle bir idari para cezası kesme yetkisi bulunmadığı kaydedilen BÜMED açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Bu konuda hukuki girişimlerimiz olacaktır. Alkollü içki satışının, gerekli hukuki girişimler sonuçlanmadan, faaliyetlerimizi engellememesi için Lokal’de hizmet veren Niche Cafe’de alkol satışının durdurulması için kendilerine gereken uyarı yapılmıştır.

Otopark ve sosyal tesislerle ilgili kararlar işletmecilerimizi ve BÜMED'in gelirlerini olumsuz etkileyecektir. BÜMED’in mezunlara yönelik faaliyetleri ile Üniversitemizin ihtiyacı olan öğrencilere burs, akademisyenlere lojman yardımı gibi Üniversitemizin değerini ve mevcudiyetini korumaya yönelik etkinliklerini devam ettirebilmesi için sizlerin desteğine her zamankinden daha fazla ihtiyacı vardır."

"KAYYIM YÖNETİMİ DERHAL İSTİFAYA ÇAĞIRIYORUZ"

BÜMEDeğer'in Twitter hesabı üzerinden karara tepki gösterilerek "kayyım rektör" Naci İnci yönetimi istifaya çağırıldı: "BÜMEDeğer olarak ne mezunlar derneğini, ne de üniversiteyi yaşam tarzı dayatmasına teslim etmeyeceğimizi ifade ediyor, sorumlu kayyum yönetimini derhal istifaya çağırıyoruz. Tüm Boğaziçi Üniversitesi mezunlarını özgür kampüsümüzü baskı altında tutmak için elinden geleni yapan kayyumluğun hukuk dışı uygulama ve ihlallerine karşı yılmadan mücadeleye devam etmeye davet ediyoruz. #KayyumlarGidecekBizKalacağız"