Boğaziçi Üniversitesinden 70'i aşkın akademisyen Melih Bulu'nun rektör olarak ataması kararını iptali için Danıştay'a başvurdu.

Boğaziçi'nde rektörlüğe sırtlarını dönerek uzun süredir eylemlerini sürdüren akademisyenler, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan atama kararının iptali için 70'i aşkın akademisyen bir araya gelerek Melih Bulu'nun atama kararının iptali için Danıştay'a başvurdu. Dava dilekçesinde atamanın Anayasal ilkeler ve hukuka aykırı olduğu belirtildi. Birgün'de yer alan habere göre; Danıştay’a sunulan dilekçede, “Yapılan atama işlemi, Anayasal ilkeler ve kurallarla bağdaşmaktan uzak, hukuka aykırı bir işlemdir” denilirken “Sayın Cumhurbaşkanı tarafından kullanılan takdir yetkisi maalesef kamu yararının aleyhine ve atama işleminin oluşturacağı etki gözetilmeden kullanılmıştır” ifadeleri kullanıldı.

SİYASİ PARTİ ÜYESİ REKTÖR KANUNA AYKIRI

Dilekçede, Melih Bulu’nun siyasi geçmişine de dikkat çekilerek, Yükseköğretim Kanunu’nda rektörlük ataması için belirlenen “(Siyasi parti üyesi olan) öğretim elemanları, Yükseköğretim Kurulu ve Yükseköğretim Denetleme Kurulu üyesi, rektör, dekan, enstitü ve yüksekokul müdürü ve bölüm başkanı olamazlar, onların yardımcılıklarına seçilemezler” koşulu hatırlatıldı.

ESKİ MEZUNLAR DAVAYA MÜDAHİL OLACAKLARINI DUYURDU

70'i aşkın akademisyenin Danıştay'a yapmış olduğu iptal başvurusunun ardından sosyal medya üzerinden paylaşım yapan Boğaziçi mezunları "Bizlerde mezunlar, öğrenciler, öğrenci aileleri ve çalışanlar olarak yasal, meşru bir hakkımızı kullanarak bu davaya müdahil oluyoruz" açıklamasında bulundu.