Boğaziçi Üniversitesi'ne Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından atanan rektör Naci İnci, öğrenciler tarafından yapılmak istenen alternatif mezuniyet töreni için kürsü kurulmasına izin vermedi. Öğrenciler ve aileler duruma tepki gösterdi.

Boğaziçi Üniversitesi'nde her yıl yapılan toplu mezuniyet töreni bu yıl yapılmadı. Bunun yerine her bölümün mezuniyeti ayrı ayrı yapıldı. Atanmış rektör Naci İnci bu törenlere katılmak yerine, dereceye giren öğrencileri odasına çağırarak ödül verdi.

Üniversite tarihinde ilk kez yapılan bu uygulamayı protesto eden öğrenciler, üniversite bahçesinde alternatif mezuniyet töreni düzenledi. Tören rektörlük tarafından önce engellenmek istendi. Tören için hazırlanan kürsü kaldırıldı. Öğrenci ve aileleri duruma tepki gösterdi. Yaklaşık yarım saat süren protestoların ardından yeni bir kürsü kurularak, gecikmeli de olsa tören başladı.

boun_1

Asst Prof Tolga Sütlü, Twitter hesabından o anlara ait görüntüleri paylaşarak, "Boğaziçi Üniversitesi’nde 154 yıldır yapılan toplu mezuniyet törenini bu sene öğrencilerin karşısına çıkmaya cesaret edemediği için iptal eden Naci İnci ve ekibi, öğrencilerin kendi imkanlarıyla düzenlediği mezuniyet törenine de izin vermiyor. Kürsünün alana sokulmasını Naci İnci'nin güvenlik görevlileri engellese de mezunlarımızı engelleyemediler" dedi.