Öğrenciler yaptıkları basın açıklamasında hayat pahalılığı ve yoksullukla birlikte Türkiye’de öğrenci olmanın her geçen gün daha da zorlaştığını söyleyerek, “Bizler okurken çalışmak, akıldışı fiyatlara ulaşan kiralar ve faturalar karşısında temel ihtiyaçlarımızdan dahi vazgeçmek zorunda kalıyoruz. Üniversite öğrencilerinin günümüz ekonomisinde ucuza ve ‘görece sağlıklı beslenebildiği’ tek yer olarak okul yemekhanesi kalmıştı. Her sene yemeğin kalitesi ve besleyiciliği düşerken bu sene de olağanüstü bir zam yapıldı." diye konuştu.

Rektörlüğün enflasyonun ve ekonominin ardına saklanmaması gerektiğini söyleyen öğrenciler, bu bahaneyi kabul etmediklerini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

“Evlerimizin, yurt odalarımızın kirası artıyor, reel enflasyonla marketlerde yüzleşiyoruz. Hal böyleyken beslenme hakkımızın gaspı olan bu girişim Boğaziçi Rektörlüğü'nün utancı olmalıdır. Üniversite yönetimi, kaynaklarını öğrencilerin yararına kullanmakla yükümlüdür. Bir üniversite öğrencisinin sağlıklı ve besleyici bir yemeğe, üniversitesinin yemekhanesinde ulaşabilmesi en temel hakkıdır.”

"ZAMLAR GERİ ÇEKİLSİN"

Rektörlüğün iktidarın aklıyla okula bir şirket kapısı gözüyle baktığını söyleyen öğrenciler, kendileri ve emekçiler için koşulların her geçen gün daha da ağırlaştığını belirterek, “Boğaziçi yönetimi bilmelidir ki; bu böyle devam edemez, etmeyecek! Ülkemizde yaşanan sorunların bilincinde olan biz Boğaziçi öğrencileri, kampüste olup bitenlerin bu sorunlardan bağımsız olmadığını biliyoruz. Ve sorumluluk almaktan çekinmiyoruz. Tüm sıra arkadaşlarımızı da sorumluluk almaya ve bu sorunları yaratanlara karşı mücadele etmeye çağırıyoruz. Ucuz ve sağlıklı beslenme hakkımızı geri verin, zamları geri çekin.” ifadelerini kullandı.