Haber: Fatoş Erdoğan

Melih Bulu’nun görevden alındığı tarihe kadar aylarca protesto eylemleri düzenleyen Boğaziçi Üniversitesi hocaları ve öğrencileri, bu defa yine Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle atanan Rektör Naci İnci’ye karşı ayakta.

Duruma tepki gösteren hoca ve öğrenciler bugün saat 17.00’de yapılacak basın açıklamasına çağrıda bulunmuştu.

Akademisyenler sabah saatlerinde “Kayyum atamasını kabul etmiyoruz” diyerek Kuzey Kampüs’ten Güney Kampüs’e kadar yürüdü

“Kayyumlar gidecek biz kalacağız” , “Kurtuluş yok tek başına. Ya hep beraber ya hiçbirimiz” sloganları atan akademisyenler, ellerinde “Yüzde 95 red ediyor” , “Bu kayyum atamasını kabul etmiyoruz” yazılı dövizlerle yürüdü.

Akademisyenlerin yürüyüşüne destek vermek isteyen öğrencilerin engel olunmak istendi. Öğrenciler, yine de eylemlerini sürdürdü.

Öğrencilerin saat 17.00’de de öğrencilerin Güney Kampüs önünde basın açıklaması yapması bekleniyor.

8 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Naci İnci’nin kayyum rektör olarak atanmasını, AKP Sarıyer ilçe binası önünde protesto etti.

Açıklamanın ardından, öğrencilere müdahale eden polis 8 öğrenciyi gözaltına aldı. Müdahalede gözaltına alınanlar arasında foto muhabir Ozan Acıdere bulunuyor.

foto1-8

NE OLMUŞTU?

Erdoğan tarafından 2 Ocak 2021 tarihinde Boğaziçi Üniversitesi’ne kayyım rektör olarak Melih Bulu’nun atanmasından bu yana öğrenci ve akademisyenlerin eylemleri aralıksız sürdü.

Göreve başladıktan sonra başlayan protestolara, “Eylemler 6 ayda biter” diye cevap veren Bulu’nun dediği gerçekleşmedi ve 15 Temmuz 2021’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararıyla görevinden alındı.

Bulu’nun görevden alınmasının ardından Boğaziçi Üniversitesi’nde görevli akademisyenler destekledikleri rektör adaylarını seçimle belirledi.

Akademisyenler arasında yapılan oylamaya akademisyenlerin yüzde 82’si katıldı.

Yapılan oylamada 17 rektör adayına destek çıktı. Oylamadan Bulu’nun yardımcıları Prof. Dr. Naci İnci’ye yüzde 95, Prof. Dr. Gürkan Kumbaroğlu’na ise yüzde 93 karşı oy çıktı.

Akademisyenlerin bütün çağrılarına ve protestolarına karşı 20 Ağustos 2021 tarihinde Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni bir kararla Boğaziçi Üniversitesi’ne Bulu’nun yardımcısı ve vekili Naci İnci’yi rektör olarak atadı.