Boğaziçi Üniversitesi'ne rektöre olarak AKP'li Melih Bulu'nun atanmasına tepki gösteren öğrenciler, sabah saatlerinde yapılan ev baskınları ile gözaltına alındılar.

Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri, AKP’li Melih Bulu’nun rektör olarak atanmasına karşı tepki göstermek için Boğaziçi Üniversitesi Güney Kapısı’nda toplandı. Öğrenciler “Kayyum rektör istemiyoruz” sloganlarıyla tepki gösterdi. Ardından yürüyüş başlatan öğrencilere polis biber gazı, plastik mermi ve tazyikli su ile müdahale etti. Eylemlerin sonlanmasının ardından öğrenciler Salı günü (bugün) dersleri boykot etme kararı ve Çarşamba günü eylemlere devam etme kararı aldı.

EN AZ DOKUZ ÖĞRENCİ GÖZALTINA ALINDI

İleri Haber'de yer alan habere göre, AKP'li Prof. Melih Bulu'nun, Erdoğan tarafından Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atanmasına karşı Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin yaptığı eylemlerin ardından sabaha karşı öğrencilerin evine operasyon düzenlendi. En az 9 öğrencinin Terörle Mücadele (TEM) şubesi tarafından yapılan baskınlarla gözaltına alındığı öğrenildi.

NE OLMUŞTU?

Karar, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Resmi Gazete’de yayımlanan atama kararlarına göre; 2002 yılında AKP Sarıyer ilçe teşkilatı kurucusu ve 2015 seçimlerinde AKP İstanbul Milletvekili Aday Adayı olan Prof. Melih Bulu, Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atandı. Karar duyulur duyulmaz tepki çekerken Boğaziçi Üniversitesi camiası tepkisini sosyal medyada dile getirdi.

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELERİ: KABUL ETMİYORUZ

Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyeleri, AKP’li Melih Bulu’nun rektör olarak atanmasına karşı açıklama yayınladı. Karara tepki gösteren öğretim üyeleri, “Üniversitemizin akademik özerkliğini, bilimsel özgürlüğünü ve demokratik değerlerini açıkça ihlal eden bu uygulamayı kabul etmiyoruz” dedi.

ÖĞRENCİLER TEK SES: KAYYUM REKTÖR İSTEMİYORUZ

AKP’li Melih Bulu’nun rektör olarak atanmasına karşı tepki göstermek ve “Kayyum rektör istemiyoruz” demek için bir araya gelen Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine polis biber gazı, tazyikli su ve plastik mermi ile müdahale etti.