Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Mumcular Barajı’nın kuruduğuna dikkat çekerek yeniden Ali Ağaoğlu’na “Bodrum’un adını kullanarak geleceğini yok etme teşebbüsünden vazgeçmelisiniz” diye seslendi.

"TEK SU KAYNAĞIMIZ MUMCULAR"

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras geçtiğimiz günlerde Milas’ta 1700 futbol sahası büyüklüğünde proje yapmaya hazırlanan Ali Ağaoğlu’na tepki göstermişti. Aras, “Tek su kaynağımız olan Mumcular Baraj gölümüz ile buna paralel olarak, Bodrum’daki 36 su kuyumuz ne yazık ki kurudu ve Bodrum’a su gönderimi durdu” dedi.

"BODRUM'UN GELECEĞİNİ YOK ETME TEŞEBBÜSÜNDEN VAZGEÇMELİSİNİZ"

Ağaoğlu’na yeniden seslenen Aras, "Sadece bu nedenle bile Bodrum’un adını kullanarak geleceğini yok etme teşebüsünden vazgeçmelisiniz diyorum" dedi.

BODRUM’A SU GÖNDERİMİ DURDU

Aras’ın sosyal medya hesabından yaptığı açıklama şöyle:

“Bildiğiniz gibi dün, sizlerin huzurunda Sayın Ali Ağaoğlu’na seslenmiştim ve kendisinin basın toplantısında açıkladığı gibi Bodrum’da değil, Milas’ta gerçekleştirmeye hazırlandığı 30 bin kişilik devasa boyutlardaki projesine, aynı boyutlarda oluşacak sorunlar nedeniyle karşı olduğumuzu söylemiştim. Öncelikle, Bodrum Halkı adına yaptığım ve yerden göğe kadar haklı olduğumuza inandığım bu seslenişime olağanüstü ilgi gösteren yerel basınımıza, ulusal basınımıza ve siz değerli Bodrum sevdalılarına, teşekkür ederim."

"36 SU KUYUMUZ KURUDU"

"Bugün de çok ağır bir şekilde yaşadığımız su sorunu nedeniyle sizlere seslenmek istiyorum. Gördüğünüz içler acısı fotoğraflar, Bodrum’un su ihtiyacını karşılayan tek kaynak olan Mumcular Baraj gölümüzden. Aylardır yağmayan yağmurlar, pandemi sonrasında 181 binden 500 bine ulaşarak halen artmaya devam eden sabit nüfusumuz ve yaşadığımız orman yangınlarındaki mecburi su kullanımı nedeniyle, tek su kaynağımız olan Mumcular Baraj gölümüz ile buna paralel olarak, Bodrum’daki 36 su kuyumuz ne yazık ki kurudu ve Bodrum’a su gönderimi durdu. An itibarıyla, doluluk oranı %35’e düşen Milas’ın Geyik barajından karşılanmaya çalışılıyor su ihtiyacımız fakat, aktarım kısıtlı bir oranda olduğu için, ne yazık ki yetmiyor, yetemiyor."

"ÇOK AĞIR BİR SU SIKITISI YAŞIYORUZ"

Hep birlikte, çok ağır bir şekilde yaşadığımız su sıkıntısının nedeni açık ve net olarak bu. Kalıcı bir su çözümü için Büyükşehir Belediyemiz ve Muski Genel Müdürlüğümüz deniz suyu arıtması da dahil olmak üzere birçok alternatif proje üstünde gece gündüz demeden çalışıyor fakat, bu projeler de olağanüstü zaman ve finansman gerektirdiğinden, şu andaki ihtiyacımıza acil çözüm olamıyor. Bu gerçekler doğrultusunda tekrar Sayın Ali Ağaolu’na seslenmek istiyorum ve hayatın temel şartı olan su konusundaki durumumuz ortada, sadece bu nedenle bile “Bodrum’un adını kullanarak geleceğini yok etme teşebüsünden” vazgeçmelisiniz diyorum.”