Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Bodrum'da çıkan yangının kontrol altına alındığını duyurdu. Yangının etkisini artırması üzerine beton şirketlerine ait 30 mikser ile 5 polis TOMA'sı da söndürme çalışmalarına destek olurken vatandaşlar da yangın söndürme tüpleriyle müdahale etti.

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, sabah saatlerinde Twitter hesabından bir video yayınladı ve Bodrum'daki yangınla ilgili son gelişmeleri aktardı.

Aras şu ifadeleri kullandı:

"Yangının başladığından 19 saat sonra tekrar aynı bölgedeyiz. Yangın buradan İçmeler tarafına yayılmıştı. Yangın geç saatlerde kontrol altına alındı. Sabah yaptığımız denetlemelerde burada yeniden bir alevlenme gördük. Müdahaleyi yapmak için buraya geldik. Arkadaşlar müdahaleleri yapıyorlar. Söndürmeye başladılar. Kontrol edilebilir nitelikte şu anda, çok fazla değil. Bayır bölgesindeki yangına da müdahale etmeye çalıştık ancak o kadar çok yayıldı ki birden bire oradan Gökpınar, Gökpınar üzerinden Yukarı Mazı ve Gökbel ve Milas tarafında Beyciler bölgesine yayıldı. Ancak tüm gece biz bölgedeydik. Özellikle Yukarı Mazı ile tahliyeye başladık. Aşağı Mazı’da, İnce Yalı, Taşlı Yalı’da tahliyeleri gerçekleştirdik. 20’ye yakın tekne geldi, 1100’e yakın insanımızı tekneye bindirerek tahliye ettik. Şu anda o bölgede yangın devam ediyor. Bugün itibariyle helikopterler çalışmalarını tamamladığında yangın iyice kontrol altına alınmış olacak."

NE OLMUŞTU?

Bodrum'daki yangın, Kumbahçe Mahallesi’nin üst kısmında bulunan ormanlık alanda saat 13.00 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, alandan alevlerin yükseldiğini gören yurttaşlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. Yangın rüzgarın da etkisi ile geniş bir alana yayıldı. Yangına karadan Bodrum İtfaiye Grup Amirliği ekipleri ile Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri havadan da helikopterle müdahale ediyor. Bu arada alevlerin bölgedeki bir otele yaklaşması üzerine oteldeki müşteriler tahliye edildi.