Muğla'nın Bodrum ilçesinde kurulan Mahalle Afet Gönüllüleri Acil Müdahale Derneği (MAG/AMEDER), 3. etap eğitimleri için başvuruda bulunan gönüllülerin eğitimlerini, enkaz eğitimi ile tamamladı.MUĞLA (İGFA) - Bodrum'da geçtiğimiz sene kurulan ve Bodrum Belediyesi ile yaptığı protokol ile mahallelerde hızla örgütlenmelerine başlayan MAG/AMEDER, 17 Şubat 2023 tarihinde gerçekleşen tanıtım toplantısında eğitim için başvuru yapan 279 gönüllüden 92’sini geçtiğimiz gün yapılan enkaz eğitimi ile mezun etti.

36 saatlik temel eğitimlerde gönüllülere çevrimiçi ve yüz yüze olarak Temel Bina Yapısı, Yıkım Tipleri ve Boşluklar, Arama Kurtarma ile İlgili Genel Bilgiler, İlk Yardım, Temel Yaşam Desteği, Solunum Yolu Tıkanmalarında İlk Yardım, Kurtarmada Temel Düğümler, Sedye Bağlama, Yangında Güvenlik / Karanlıkta ve Duman İçinde Hareket Etme Yöntemleri, Dumanlı Ortamda Hareket, Afet Psikolojisi ve Toplum Üzerindeki Etkileri, Küçük Gruplarda İlişkiler ve Liderlik, Afet Haberleşmesi ve Telekomünikasyon Sistemleri, Afet Öncesi ve Sonrası Yangın Tehlikeleri, Enkaz, Jeneratör Kullanımı, Bağlantıları, Aydınlatma, Kırıcı ve Demir Kesme Makası Kullanımı, Kaldırmada ve Kurtarmada Levye, Krikolar gibi konularda eğitimler verildi.

Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Tayfun Yılmaz, afetlerde yerel kapasitenin önemine dikkat çekerek gönüllüler ile yerel yönetiminin koordinasyonu ve birlikte çalışabilme alışkanlığının öneminin yapılan eğitimlerde ve yaşanan afet durumlarında bir kez daha ortaya çıktığını belirtti.

Verilen eğitimlerle ilgili açıklama yapan MAG/AMEDER Eğitim ve Planlama Sorumlusu Selma Özdemir, 4. etap eğitim çalışmaları için başvuruların yoğun bir şekilde devam ettiğini belirterek, yeni etap için eğitim planlamalarına başladıklarını kaydetti.

İlkbaharın son eğitimine katılmak isteyenler, https://forms.gle/J99wxmZiy4gjpMdLA adresinden başvuru yapabiliyor.