Bodrum Belediyesi'nin Cengiz İnşaat'a verdiği ruhsatlar tartışma konusu olunca belediye ocak ayı meclis toplantısında, söz konusu ruhsatların tekrar değerlendirilmesi kararı aldı.

Gazete Duvar'dan Selçuk Arslan'ın haberine göre; Bodrum Belediyesi'nden bugün yapılan açıklamaya göre, Cengiz İnşaat'a verilen 60 adet ruhsat iptal edildi. İptal gerekçesi olarak Danıştay'ın verdiği iptal kararları gösterildi.

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras bugün düzenlediği basın toplantısında ruhsat iptal kararıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Aras, şunları kaydetti:

"Gölköy Mahallesi'ndeki Cennet Koy'da Hazine'ye ait 678 bin metrekarelik araziye yapmayı planladığı turistik tesis ve rezidans projesine 12 Aralık 2022 tarihinde ruhsat düzenledik. Ruhsatı düzenledikten sonra hem basında hem de kamuoyunda ciddi iddialar oluştu. Biz de yaptığımız değerlendirmede, belediye mevzuatına ve hukuk kurallarına göre tekrar inceledik. Mimarlar Odası'nın, Kent Konseyi'nin ve kamuoyunun itirazlarını inceledik; yeniden yeniden değerlendirdik. Temmuz ayında bize başvurular geldi. Gerekli itirazlarımızı yaptık tüm ilgili kurumlara. Maliklik sahibiyle ilgili tapu müdürlüğüne başvurduk, bilgi aldık. Kurumlardan aldığımız bilgilere göre proje incelendi. Projenin mevcut imar mevzuatlarına ve hukuka uygun onayladık. Projeyi tüm ilgili kurumlara gönderdik. Ruhsat sonrası bize yapılan başvuruları hem anayasa hem de hukuksal olarak tekrar tekrar değerlendirdik. Ve Anayasa'nın 138. Maddesi'ne göre, yargı kararları üzerine hiçbir kurumun ve kuruluşun karar alamayacağından hareketle dün itibariyle karar verdik. Yani ilgili firmaya 12 Aralık'ta düzenlenen 60 adet ruhsat dün itibariyle başkanlık oluruyla iptal edilmiştir. Pazartesi itibariyle de bakanlık sitesinden tek tek iptalleri gerçekleştirilecek. Tabi ki yargı yolu açık olacaktır. Biz anayasadan hareketle ve imar yolsuz ilkesinden yola çıkarak bu ruhsatları iptal ettik. İptal sonrası inşaatın durdurulması için harekete geçiyoruz. Gerekçesiz ise yargı kararı üzerine hiç bir kurum ve kuruluşun karar almayacağı oldu."

Bodrum Belediyesi ocak ayı meclis toplantısı sonrası konuyla ilgili yapılana açıklamada şu ifadeler kullanılmıştı:

"Değerli Bodrumlular, iyi akşamlar. Belediyemizin bugün gerçekleşen 2023 yılı ilk meclis toplantısında, Gölköy Mahallemizin Cennet Koy bölgesinde bulunan Gökburun Yarımadası’nın 678 bin metrekarelik bölümünde inşaata Başlayan Cengiz Holding Anonim Şirketi'ne belediyemiz tarafından verilen ruhsatın yeniden incelenmesi için Meclisimiz, tavsiye kararı almıştır. Bu karar doğrultusunda, ruhsatın yasal dayanakları ile ilgili tüm itirazların incelemesi yapılacak ve inceleme süreci ile sonucu hakkında kamuoyu bilgilendirilecektir. Bodrum’un menfaatleri doğrultusunda kayıtsız şartsız taraf olan belediyemiz, düzenlenen ruhsatın yasal dayanaklarını oluşturan karar ve izinleri veren kurumlara karşı yapılan yasal itirazları takip ederek, ruhsatın iptalini gerektiren yasal koşulların oluşması halinde gerekeni, tereddütsüz yapacaktır. Saygıyla duyurulur."